Ronald Giphart Literaire avond

Ronald Giphart is de alleskunner onder de Nederlandse schrijvers. Na zijn studie Nederlands was hij jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou (1992) die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Sindsdien behoort hij tot de top van de Nederlandse literatuur met succesvolle boeken zoals Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, IJsland en Harem.

De roman Lieve (2016) is het 23e werk in het indrukwekkende oeuvre van Giphart. Dat bestaat verder uit non-fictie boeken, novellen, columns, een grafphic-novel en culinaire-literaire werken zoals het (lees)kookboek Eten, drinken en slapen. Giphart weet literatuur en wetenschap te combineren in zijn boeken Ten Liefde en Mismatch.

Daarnaast is hij ook een echt podiumdier en treedt hij op met verschillende schrijvers, zoals met Bart Chabot. Met zijn voortreffelijke schrijfstijl weet Giphart veel lezers aan zich te binden en ook nog eens opnieuw te laten nadenken over wat literatuur nu ook alweer is. Hij vertelt soepel en losjes, beeldend en beheerst, en hij zit nooit om een grap verlegen. Sommige schrijvers kunnen alles!

Ronald Giphart signeert na afloop aan de boekentafel van Boekhandel Osinga.
F.A. Molijnlaan NUNSPEET, Nederland
Get directions

Contact

http://www.veluvinenunspeet.nl
088 850 7766
Data
Op: 15-03-2018
Van: 20:15
Tot: 00:00

Toelichting

Do 15 maart 2018 20:15 – 21:45 uur.