Kijktuinen Nunspeet

Themadag ‘Beautiful Colours of Spring’

Elke laatste zaterdag van de maand worden er themadagen gehouden in de Kijktuinen Nunspeet welke samengaan met de hoogtepunten op dat moment.
Nu, eind april, zijn de rotstuin en de schaduwplanten op zijn mooist. Het is de tijd van de voorjaarsbloei. De voorjaarsbloeiers zijn hoofdzakelijk schaduwplanten die te vinden zijn in de rotstuin, schaduwtuin en de veentuin.

Een veentuin is iets heel bijzonders, zeker op een schaal (420 m²) zoals bij ons aangelegd is. In Engeland zijn vergelijkbare tuinen te bekijken, in Nederland ook bij de Hortus in Utrecht, maar verder zijn slechts bij een klein aantal liefhebbers voorbeelden te zien en dan nog als heel klein hoekje als onderdeel van de tuin.

Hoe ziet het er uit? Getracht is een sfeer te maken zoals van een bos met daarbij behorende onder begroeiing.

Een tuin met bomen (sierfruit) en hagen die voor schaduw zorgen wordt al snel een schaduwtuin. Deze tuin kent een grote “natuurlijke” vijver met turfranden. Houten vlonders met bankjes en een zeer uitgebreid sortiment aan beplanting die in de schaduw groeit.

De meeste schaduw minnende beplanting behoort tot de bosplanten, vandaar een zeer vroege of soms zeer late bloei. Tijdens deze themadag wordt aandacht geschonken aan combinaties van bomen, heesters en vaste planten; opbouw van een schaduwborder; bostuin en veentuin.
Kienschulpenweg NUNSPEET, Nederland

Contact

http://www.kijktuinen.nl
0341 260 656
Data
Op: 26-04-2018
Van: 10:00
Tot: 00:00

Toelichting

Do 26 april 2018 10:00 – 17:00 uur,
Toelichting: Rondleiding om 14:00 uur.