Nieuwe ideeën voor kunst op Transferium!

Nunspeet wordt steeds bekender als kunstenaarsdorp, daarnaast leven en werken er veel actieve kunstenaars. Velen daarvan hebben zich verenigd in stichting ‘De Nunspeetse School’. Aan creatieve ideeën geen gebrek, want de Nunspeetse School komt nu met originele ideeën voor een mogelijke transformatie van de uitkijktoren op het Transferium. Het Transferium is een prachtige uitvalsbasis om het dorp […]

vtveluweNunspeet wordt steeds bekender als kunstenaarsdorp, daarnaast leven en werken er veel actieve kunstenaars. Velen daarvan hebben zich verenigd in stichting ‘De Nunspeetse School’. Aan creatieve ideeën geen gebrek, want de Nunspeetse School komt nu met originele ideeën voor een mogelijke transformatie van de uitkijktoren op het Transferium. Het Transferium is een prachtige uitvalsbasis om het dorp te ontdekken maar de uitkijktoren kan wel iets meer uitstraling gebruiken… helemaal top dus!

Zaterdag 1 september tussen 10.00 en 17.00 uur presenteert stichting De Nunspeetse School haar  ideeën. Er is een prachtige artist impression gemaakt waarop verschillende ideeën zijn uitgewerkt. Ook zullen er kunstenaars in- en om de uitkijktoren aan het werk zijn. Iedereen is welkom.

Er is de afgelopen jaren een levendige kunstenaarsgemeenschap ontstaan, die gezamenlijke kunstprojecten organiseert. Zo loopt tot eind augustus nog een groepsexpositie van deze kunstenaars in het gebouw van de Vrije Academie Nunspeet, en is er op 22 september weer een kunstmarkt in het centrum van Nunspeet.

De Nunspeetse Kunstenaars hebben behoefte aan een eigen plek in de gemeente om hun kunst te tonen aan het publiek. Veel toeristen, passanten en bezoekers vragen waar hier een galerie is. Dat is logisch, nu Nunspeet op de kaart staat als kunstenaarsdorp. In die behoefte wil de Nunspeetse School voorzien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *