Kerstconcert Nunspeets Kleinkoor

Voor de twaalfde keer alweer verzorgt het Nunspeets Kleinkoor in De Ontmoeting een uitvoering van de Lessons and carols, een kerstconcert in Engelse traditie. Dit concert geldt daarnaast als een verlate viering van het 35-jarig bestaan van het koor.

Behalve traditionele Engelse en Nederlandse kerstliederen staan onder meer op het programma: de Messe de Minuit van Marc-Antoine Charpentier, die gebaseerd is op Franse kerstliederen, en de Coronation Anthem Let thy hand van Georg Friedrich Händel, gecomponeerd ter gelegenheid van de kroning van de Engelse koning George II.

De begeleiding is in handen van Roelof van den Berg op orgel, Heleen van den Berg en Gea Mazier op blokfluit en strijkkwartet Amarens. De begeleiding door een uitgebreid instrumentaal ensemble is mede mogelijk gemaakt door een royale bijdrage van Kringloop de Cirkel.

Het concert is tevens het afscheid van dirigent Cees Luijten, die het koor 36 jaar lang geleid en geïnspireerd heeft. Het concert vindt plaats op zondag 19 december en begint om half vijf. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De coronaregels zijn van toepassing.

Arthur Briëtstraat 38, 8072 GZ Nunspeet, NL
Get directions

ContactData
Op: 19-12-2021

Prijsinformatie

Gratis entree