Op Pad met de Schaapskudde & Workshop Mondharp

Op pad met een muzikant, een herderin en tweehonderd schapen. Met onderweg verse kruidenthee met een versnapering op de hei. Je gaat samen met Menno op stap om herderin Daphne en haar schaapskudde Elspeter Heide, op de heide te ontmoeten. Daar vertelt de herderin Daphne over haar werk met de kudde op de heide en maakt Menno je wegwijs op de mondharp terwijl je bij de schapen bent.
De mondharp is een van de oudste muziekinstrumenten ter wereld. In Zuid-China zijn vondsten gedaan die er op wijzen dat het muziekinstrument mondharp minstens vierduizend jaar onder de mensen is. Maar dàt is slechts wat er herleid kan worden uit gevonden materialen. Het is onmogelijk om de werkelijke oudheid te bepalen door de vergankelijkheid van de gebruikte materialen. In ieder geval is de mondharp het meest wijdverspreide instrument ter wereld.
In deze workshop bespelen we de laagdrempelige Vietnamese lip-mondharp die bij je deelname in zit. Deze fantastische, laagdrempelige mondharp leent zich perfect om vanuit je gevoel geheel intuïtief ritmes te vormen en zelfs melodieën in de boventonen. Je leert de mondharp spelenderwijs te bespelen terwijl je heerlijk geniet van de rust en de ruimte op de prachtige Veluwse heide. Je hoort het geblaat van de schapen en het getingel van de schapenbellen. Onderweg drinken we midden op de heide verse bloemen- en kruidenthee, gemaakt door Bianca, met een versnapering.
De schaapskudde bepaalt het wandeltempo. Omdat we niet alleen op de paden maar ook afstanden dwars door de hei zullen lopen, is het belangrijk om goed te kunnen lopen en om gepaste buitenkleding en schoenen te dragen. De workshop is toegankelijk vanaf 12 jaar oud.
In deze muziek/wandelworkshop gaat het niet om het afleggen van grote afstand maar om de ervaring. Bij een verwachte temperatuur van 23ºC of hoger zullen we het wat rustiger aan doen en nog wat minder afstand afleggen. Zo houden we het leuk en gezond voor mens en dier. We hopen op je begrip.
Kosten: €49,50 p.p. incl. Dan Moi mondharp, verse kruidenthee en wat lekkers.
Locatie: Elspeter heide, de exacte locatie wordt later doorgegeven.
Info: Kijk ook op de Facebook pagina van de schaapskudde.
Tickets: Koop hieronder je ticket, max. 12 deelnemers.
De tickets voor deze workshop zijn verkrijgbaar t/m 4 oktober.
Stakenbergweg 6, 8075 PV ELSPEET, NL
Get directions

Contact

https://www.facebook.com/schaapskuddeelspeetvierhouten/
Data
Op: 10-10-2020
Van: 14:00
Tot: 00:00

Toelichting

Za 10 oktober 2020 14:00 – 16:30 uur.

Prijsinformatie

€49.50 (incl. Dan Moi mondharp, verse kruidenthee en wat lekkers)

Opgeven via: hetiseral.nl