Open Bijennatuurtuin

Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek tijdens de Landelijke Open Imkerijdag een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Op zaterdag 13 juli doet de Nunspeter Bijenvereniging mee. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby. Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.
Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.
Ook dit jaar wordt de open dag gecombineerd met de open dag van de Bijenatuurtuin, er zullen meerdere activiteiten worden aangeboden. 
Zandenboslaan 1, 8072 PP NUNSPEET, NL
Get directions

Contact

http://www.nunspeter-bijenvereniging.nl
Data
Op: 11-07-2020
Van: 10:00
Tot: 00:00

Toelichting

Za 11 juli 2020 10:00 – 16:00 uur.

Prijsinformatie

Gratis entree