Randmeerconcert Martijn en Stefan Blaak

Duo Martijn en Stefan Blaak ‘Op twee vleugels’

De gebroeders Blaak behoren tot de top van de pianoduo’s van hun generatie. Beiden zijn in 2003 cum laude afgestudeerd aan de Messiaen Academie bij Fred Oldenburg en Pierre Ruhlmann. Ze zijn veel gevraagde solisten die in heel Europa optreden en spelen ook regelmatig voor radio en televisie.

Canto Ostinato van onze landgenoot Simeon ten Holt wordt gerekend tot de minimalistische muziek. Ten Holt componeerde het stuk tussen 1973 en 1976, al spelend aan het klavier. Hij gaf het de naam Perpetuum.

Het werk bestaat uit ruim honderd losse secties in bes mineur die alle niet meer dan een paar maten lang zijn. Uiteindelijk heeft de componist Andries Hubers deze secties samengevoegd tot één partituur. Simeon ten Holt bewerkte deze compositie nog vaak, zodat er uiteindelijk vele versies ontstonden.

Kort voor de première in 1979 bedacht hij de naam Canto (kort motief) Ostinato (herhaling). De tijdsduur van het werk kan variëren van 60 minuten tot enkele uren. De partituur heeft één hoofdpartij die door accolades wordt aangegeven. Deze basale vorm van het stuk kan door één pianist gespeeld worden.
Verder staat onder de hoofdpartij een extra partij voor de linkerhand en boven de hoofdpartij nog twee partijen voor de rechterhand. De partituur is in wezen een schets: uitvoerenden hebben grote vrijheid in tempo, accenten en herhalingen. Ten Holt had zelf een voorkeur voor een uitvoering met vier vleugels.

Vanavond vindt de uitvoering plaats op twee vleugels zonder pauze en zal ongeveer 1½ uur duren.
F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK NUNSPEET, NL
Get directions

Contact

http://www.veluvinenunspeet.nl
0341 442 000
Data
Op: 23-02-2019
Van: 20:00
Tot: 00:00

Toelichting

Za 23 februari 2019 20:00 – 21:30 uur.

Prijsinformatie

€22.50 (incl. drankje)