Happen & Trappen ‘Vier de Veluwe’

Met deze Happen & Trappen route geniet je tijdens een route van 55 kiometer van 5 gangen en onderweg zie je al het moois van de schilderachtige omgeving van Nunspeet. Al in de 19e eeuw floreerde het toerisme in dit gebied. Vanwege de prachtige omgeving namen vele ‘kunstenaars en kapitalisten’ hun intrek in ‘vakantiekolonies’. Nog altijd staat Nunspeet bekend als een kunstenaarsdorp. Onderweg zie je kleurrijke heidevelden, bossen en zandverstuivingen en wie weet spot je wel wild…

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Hoeve van Nunspeet
  • Voorgerecht bij Hotel De Vossenberg
  • Soep bij Restaurant ’t Edelhert
  • Hoofdgerecht bij De Dorpskamer
  • Nagerecht bij Di Verso het IJscafé

Tevens ontvang je een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke je aan het einde van de dag weer inlevert).

Arrangementprijs: € 42,95 p.p.

Schilderachtig & kleurrijk
De dag begint in Nunspeet, op de scheiding van het Veluwemassief en het Veluwemeer. Groene weilanden worden begrenst door houtwallen, hoeves en heidevelden. Letterlijk een schilderachtig gebied, want vele kunstenaars vonden hier inspiratie.
Vierhouten komt in zicht. Een klein dorp dat volgens de overlevering vernoemd is naar vier omringende bossen. Een daarvan is het Vierhouterbos, waar onder andere edelherten, damherten en reeën zich thuis voelen. Vroeger ging het Koninklijk Huis hier jagen, maar sinds Staatsbosbeheer er de scepter zwaait is dat niet meer toegestaan.Net als Nunspeet is ook Elspeet populair bij toeristen. Er zijn enkele kerken, een molen en in de omgeving liggen grafheuvels. Een deel van het centrum is bestempeld als ‘beschermd dorpsgezicht’. Over de kleurrijke heidevelden zetten we koers naar nog zo’n charmante plaats, namelijk Ermelo. Ook in dit groene dorp vind je veel vakantievoorzieningen.
Door bossen en zandverstuivingen komt de laatste tussenstop in Nunspeet alweer in zicht. Je eindigt bij Di Verso Het IJscafé voor een smakelijk nagerecht.

Wil je deze route gaan doen? Hier vind je meer informatie en kun je reserveren!

Lees meer Created with Sketch.