Hulshorster Bosrandroute 19 km

De Hulshorster Bosrandroute is een met ANWB bordjes gemarkeerde lange afstands wandelroute. Het startpunt van de route is het Natuurtransferium in Nunspeet; voor het NS-station staat een informatiebord. Een rustige, mooie maar ook pittige wandelroute. De route gaat door het bos, over heide en een zandverstuiving. Halverwege op de route is een restaurant, dat niet altijd open is. De tweede helft is een aantal jaren geleden veranderd en gaat nu meer door het bos terug i.p.v. door woonwijken. Even opletten dus dat je niet met een oude kaart of beschrijving van start gaat! De route weas ooit opgenomen in het wandelgidsje ‘Veluwe’ van de ANWB, maar deze is uit de collectie genomen. De routebordjes staan er nog wel en worden nu niet meer door de ANWB gecontroleerd maar door vrijwilligers; in overleg met de gemeente Nunspeet.

Zeker op het gedeelte van het Hulshorsterzand kan het even lastig zijn de bordjes te vinden; wij raden deze route dan ook niet aan voor mensen die het navigeren met kaart en/of gps lastig vinden. Voor wie de uitdaging aan wil gaan is dit een fantastische dagtocht waarbij je bijzondere natuurgebieden doorkruist. De maximale hoogte van deze wandelroute is 28 meter; met een stijging van in totaal 177 meter en de daling van in totaal 185 meter. Daarnaast gaat de tocht dwars over het Hulshorsterzand, wat iets zwaarder loopt.

Het Hulshorsterzand is een stuifzandgebied tussen Harderwijk en Nunspeet, ten zuiden van de A28. Het Hulshorsterzand maakt deel uit van de natuurgebieden Leuvenhorst & Leuvenumse Bossen.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Lees meer Created with Sketch.