Luxe Bakkerij Van Dongen

Het huidige Van Dongen met 8 winkels in Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Elburg is voortgekomen uit keihard werken en veel ondernemerszin, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Vanuit Brabant kwam Van Dongen senior in 1956 naar Nunspeet. De gemeente telde weliswaar al dertien broodwinkels, maar de voormalige bakkersknecht wilde een eigen zaak opzetten. Aan de Stationslaan 31, op de locatie waar nu de winkel van Grootkarzijn zit, opende hij een bakkerij met winkeltje. Samen met zijn vrouw werkte hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Historie kinderen
In de oven met stenen vloer kon hij bijna honderd broden tegelijkertijd bakken. De broodblikken haalde hij met een schieter, een lange stok met aan het uiteinde een blad, uit de oven die op kolen werd gestookt. De gloeiend hete broden haalde Van Dongen gewoon met zijn blote handen. uit de blikken. Door de week bakte hij voornamelijk grijsbrood, een paar witte en bruine broden, soms wat kadetjes en ook destijds al z’n eigen roggebrood, ontbijtkoek en beschuitbollen. Gebak bestond vrijwel niet, wel gevulde koeken, uddelermeertjes en vele soorten koekjes. Voor de zaterdagse verkoop werden ook melkbroden, krentenbroden, puntjes en krentenbollen gemaakt. Zijn echtgenote stond in het winkeltje en als senior klaar was met bakken dan ging hij dagelijks venten in de hem toegewezen wijk.
Later kwamen ook zijn zonen kwamen in het bedrijf. Ze hadden allemaal een bakkersopleiding gevolgd en geleerd steeds nieuwe producten te maken. Met deze constante vernieuwing en uitbreiding van het assortiment slaagde Van Dongen er in zich te onderscheiden van de concurrentie. Gestimuleerd door hun vader ontwikkelden de zonen een sterke drang om van traditionele producten een geheel eigen Van Dongen variant te maken. Het saucijzenbroodje is hier een goed voorbeeld van.

Stationslaan 47, 8071 CK NUNSPEET, NL
Vind route
Maandag : 13:30 - 17:30 Dinsdag : 09:30 - 17:30 Woensdag : 09:30 - 17:30 Donderdag : 09:30 - 17:30 Vrijdag : 09:30 - 17:30 Zaterdag : 09:30 - 16:30
Lees meer Created with Sketch.