Maïsdoolhof Kijktuinen

Kijktuinen Nunspeet

Kijktuinen Nunspeet beschikt wederom over het grootste maïsdoolhof van de Noord-Veluwe. De diverse aanwezige doolhoven bestaan uit bijna 3km aan paden opgedeeld in verschillende doolhoven in diverse moeilijkheidscategorieën voor jong en oud. Zo zijn er diverse doolhofspelletjes en puzzels als ook een palendoolhof en een kistendoolhof. Het hoogtepunt is natuurlijk het grootste maïsdoolhof.
 
Onderdeel van Kijktuinen Nunspeet                                               
Kijktuinen Nunspeet is een lust voor het oog van iedere bezoeker. Er zijn sfeervolle thematische tuinen te bewonderen in diverse stijlen met verschillende uitgangspunten. Zo kan er genoten worden van een mediterranen patiotuin, in de zomer vol geur en kleur. Daarnaast zijn er voor- en nazomerborders, een rozentuin en een bostuin op veen welke in april en mei volop bloeit en waar vele bijzondere en zeldzame bosplanten te vinden zijn.  Andere thema’s zijn kruiden,  groente, zomerbloeiende bollen & knollen, (sier)fruitbomen, rotsplanten en grassen. In onze biologische moestuin is te zien hoe groente naast lekker ook mooi kan zijn. Bijzonder zijn de weelderige, op natuurlijke wijze  opgebouwde,   bloemborders op kleur met een heftige kleurexplosie in de zomer.  De tuinen zijn aangevuld met diverse elementen als pergola’s,  priëlen, berceaus, kunstwerken en waterpartijen als vijvers,  beekjes, watervallen en fonteinen.
 
Uniek dagje uit
De (maïs-)doolhoven zijn samen met de tuinen van Kijktuinen Nunspeet een unieke combinatie en lenen zich hierdoor uitstekend voor een dagje uit met het hele gezin, vrienden of het werk. Zo kunnen de kinderen heerlijk hun gang gaan in de verschillende doolhoven terwijl de ouders in alle rust kunnen genieten van de prachtige tuinen op het terrein en natuurlijk ook van de doolhoven.
 
Misschien wilt u tijdens uw bezoek een lunch, barbecue, picknick of buffet? In overleg kan alles voor u verzorgd worden!

Kienschulpenweg 26, 8071 ZK NUNSPEET, NL
Vind route
Maandag : 10:00 - 17:00 Dinsdag : 10:00 - 17:00 Woensdag : 10:00 - 17:00 Donderdag : 10:00 - 17:00 Vrijdag : 10:00 - 17:00 Zaterdag : 10:00 - 17:00