Ommetje ‘Het Bekenpad’ 8,5 km

Het Bekenpad is een wandeling door het mooie buitengebied aan de noordwestzijde van Nunspeet. De wandeling is genoemd naar de diverse beken waar je langs wandelt en die je oversteekt. De beken die je tegenkomt zijn onder andere de Nodbeek, de Viermudderbeek, de Vreebeek en de Kruisbeek. De wandeling gaat over boerenland, dwars door de weilanden, langs fraaie houtwallen en een klein stukje door het dennenbos op de Veluwe.

In veel delen van het land zijn er klompenpaden, in deze omgeving noemen we deze ‘Ommetjes’. De ommetjes gaan over wandelpaden door natuurgebieden, landgoederen en boerenland en bij voorkeur over onverharde wegen. Er zijn veel oude voetpaadjes opgespoord en opgenomen in de routes.

De wandeling vertrekt vanaf de bushalte Vreeweg aan het begin van de Hardenbrinkweg.

Het is mogelijk om deze route te combineren met zeven andere routes die langs de Randmeerkust lopen. Zo kun je van Harderwijk tot Oldebroek meerdere ommetjes met elkaar verbinden em kom je veel te weten over dit bijzondere en natuurrijke gebied.

Om de dieren niet te verstoren en om verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden niet toegestaan.
Betreden op eigen risico: De route komt over particulier terrein. De eigenaren hebben toestemming gegeven om over hun land te gaan. Zij vertrouwen erop dat u geen afval achterlaat en hun eigendom respecteert.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn routes door het boerenland in de provincie Gelderland en Utrecht. De Gelderse Klompenpaden worden aangelegd en onderhouden door Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Wil je meer weten over andere Klompenpaden? Kijk dan op klompenpaden.nl.

Hardenbrinkweg Nunspeet, NL
Vind route
Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Lees meer Created with Sketch.