24 september kunstzinnige dag vol activiteiten

24 september wordt een kunstzinnige dag voor Nunspeet. Maar liefst drie speciale highlights zorgen voor een artistieke invulling van het begin van de herfst. Komt u ook om deze dag Uit de kunst te beleven?   Kunstmarkt Artistiek Nunspeet Op 24 september vindt in het centrum van Nunspeet voor de achtste keer op rij een kunstmanifestatie […]


24 september wordt een kunstzinnige dag voor Nunspeet. Maar liefst drie speciale highlights zorgen voor een artistieke invulling van het begin van de herfst. Komt u ook om deze dag Uit de kunst te beleven?

 

Kunstmarkt Artistiek Nunspeet

Op 24 september vindt in het centrum van Nunspeet voor de achtste keer op rij een kunstmanifestatie plaats. In ongedwongen sfeer kunt u kennismaken met ongeveer 30 kunstenaars uit heel het land en hun werk. Ook zullen een 10-tal kunstenaars uit Nunspeet en omgeving zichzelf presenteren. Hier tonen ze hun werk dat natuurlijk ook te koop is. De kunstenaars tonen een gevarieerd aanbod uit vele disciplines. U vindt er keramiek, sieraden, glastechniek en grafisch werk. Ook is er een keur aan schildertechnieken als olieverf, acryl en aqu
arel.

Een terugkerend onderdeel van een kunstmanifestatie is Kunst & Kitsch. Bij de plaatselijke taxateur, de heer Bonhof, kan het publiek gratis voorwerpen uit het verleden kan laten taxeren op waarde.

Bent u op zoek naar een kunstwerk voor thuis, op het werk, als geschenk? Bent u nieuwsgierig naar de creativiteit? Dan is een bezoek aan dit evenement de moeite waard.

Locatie: Markt en Dorpsstraat tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Uit de kunstfietsroute

Op 24 september om 10.00 uur zal de kunstfietsroute officieel worden geopend door burgUitdekunst fietsrouteemeester Breunis van de Weerd. Vanaf dat moment kan iedereen de gratis fietsroute meenemen en de prachtige tocht verkennen. Fiets je op deze bijzondere dag de circa 45 kilometer lange tocht met ons mee? Dan wordt voor een bijdrage van 4 euro gezorgd voor een kop koffie en wat lekkers bij de start. Ook onderweg wordt gezorgd voor een feestelijke verfrissing. Fiets je met ons mee? Meld je dan aan bij info@nunspeetuitdekunst.nl.

Starten kan na de officiële opening en is op eigen gelegenheid, de route is verkrijgbaar bij het startpunt VVV Nunspeet, Stationsplein 1 in Nunspeet.

Langs de route staan tien informatieve panelen die belangrijke plaatsten voor de schilders van vroeger markeren. De Uit de kunst fietsroute is een unieke samenwerking tussen het Nood-Veluws Museum en Stichting Nunspeet uit de kunst.

Wilt u liever de schitterende route op een andere dag verkennen? Geen enkel probleem. De Uit de kunst Fietsroute kunt u gratis afhalen bij het museum en de VVV/Uit de kunst kantoren.

Kunstsnoer als culturele verbinding

Met het Kunstsnoer wil de gemeente Nunspeet, in samenwerking met Nunspeet uit de kunst, een culturele verbinding creëren tussen het Transferium, het Noord-Veluws Museum en het Marktplein in het centrum van Nunspeet. Via vijf bijzondere vitrines langs deze route krijgt de bezoeker al lopend het verhaal verteld van oude en nieuwe kunstvormen uit de Nunspeetse kunst en cultuur. De inhoud van de vitrines, die de vorm van een ‘telefooncel’ krijgen, wordt regelmatig aangepast om blijvend te verrassen. Op 24 september zullen deze vitrines te bewonderen zijn!