Shoppen, ontdekken en uit de kunst genieten in Nunspeet

Nunspeet is de grootste dorpskern van gemeente Nunspeet. Hier tref je het grootste winkelaanbod in de gezellige straatjes rondom de Markt. Elke donderdagochtend is er een markt en ook de grotere winkelketens zijn er ruim vertegenwoordigd. Bij de vele horecagelegenheden kun je binnen of buiten op het terras genieten van een heerlijk kopje koffie of een lekkere lunch. Maar er is nog zoveel meer te doen! Hieronder tref je alvast een aantal hoogtepunten.

Kunst en Cultuur

Als je in Nunspeet bent, mag een bezoek aan het Noord-Veluws museum niet ontbreken. Hier vind je de werken van kunstenaars die tussen 1890 en 1950 in Nunspeet woonden en zowel nationaal als internationaal de aandacht trokken.

Zoek je een kunstwerk voor thuis? Bezoek dan de de kunstmanifestatie ‘Artistiek Nunspeet’ en maak kennis met 25 kunstenaars uit Nunspeet en de rest van het land. Je vindt er onder meer schilderijen, keramiek, sieraden, glas- en grafisch werk.

Culturele activiteiten

Op de plaats van de voormalige verffabrieken van Veluvine staat nu het cultureel centrum Veluvine van Nunspeet. Het bruist er vandaag de dag van de culturele activiteiten. Met een goed gevulde kalender vol cabaret, muziek, dans, film en theater kunnen jong en oud er vele bijzondere voorstellingen bekijken.

Eibertjesdag is een jaarlijks terugkerende braderie met circa 200 kramen in Nunspeet op de vrijdag na Hemelvaartsdag. De oorsprong van deze jaarmarkt ligt bij ‘Eibertje’. De hele dag is het feest en zijn er demonstraties van oude ambachten. Speciale aandacht is er voor klederdrachten. Voor liefhebbers van folklore is Eibertjesdag een absolute must.

Natuur beleven

Het transferium met het bezoekerscentrum is een goed startpunt voor een dagje uit in Nunspeet. Gelegen nabij de snelweg tref je er ruime parkeermogelijkheden en het bezoekerscentrum. De exposities geven je een beeld van de veelzijdigheid van de Veluwse natuur die je direct vanaf het transferium zelf kunt verkennen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes. Ben je niet goed te been? Dan kun je vanaf een rolstoelpad de natuur verkennen. Ook kunt u dan gebruik maken van het toeristische treintje, wat hier een halte heeft. Ook voor kinderen is er veel te beleven op het transferium.