30 september Kunstmarkt Nunspeet

Zaterdag 30 september vindt van 12.00 tot 17.00 uur de Kunst- en Hobbyistenmarkt in Nunspeet plaats, met bijzondere kunstwerken, artistieke vondsten en live graffiti op groot doek

Kunst- en Hobbyistenmarkt in Nunspeet

Kunstmarkt NunspeetZaterdag 30 september kun je in Nunspeet op zoek naar bijzondere kunstwerken, artistieke vondsten en veel inspiratie. Van 12.00 tot 17.00 uur vindt dan de Kunst- en Hobbyistenmarkt plaats in het centrum van Nunspeet. Ga langs bij kunstenaars, zie hoe ze aan het werk zijn en schaf de mooiste kunstwerken aan!
Op het Marktplein wordt tijdens de Kunstmarkt een groot graffitikunstwerk op een doek gemaakt. De aanwezige kunstenaars vertellen je graag alles over de kunstvorm, de manier van werken en de gebruikte technieken.
Ook kun je lekker snuffelen tussen kunst en curiosa van verzamelaars, die op de kunstmarkt een deel van de collectie van de hand doet. Kom dus gezellig kijken en inspiratie opdoen op deze markt in het centrum van Nunspeet.

Diverse vormen van kunst

De Nunspeetse kunst- en hobbyistenmarkt wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit in stijlen en technieken. Niet alleen schilderijen en bijzonder collecties tref je hier aan; ook andere vormen van kunst zijn aanwezig. Denk aan tiffany, gevilte wol, pottenbakken, glasgraveren, zijdekunst, sieraden, papierkunst, fluid art, pentekeningen, abstracte vormgeving, beeldhouwkunst en bloemsierkunst. Extra speciaal is het graffitikunstwerk van maar liefst 6 bij 3 meter, wat tijdens de markt op een groot doek zal worden gemaakt.
Ben jij kunstenaar of ondernemer en lijkt het je leuk ook op deze markt te staan? Er zijn nog enkele plekken vrij! Meld je dan aan via Gimas Organisaties. Voor hobbyisten zonder verkoop gelden zeer aantrekkelijke tarieven.

Artistieke inslag

Nunspeet heeft een rijk verleden als kunstenaarskolonie, waarvan de vele vruchten in het Noord-Veluws Museum te bewonderen zijn. Door dit verleden én doordat Nunspeet één van de weinige plaatsen is waar een vrije kunstacademie is, staat kunst hier nog steeds flink in de belangstelling. Vele inwoners en bezoekers zijn actief met kunst bezig of hierin geïnteresseerd. Met het prachtige Noord-Veluws Museum en de vele kunstwerken en exposities is Nunspeet een aantrekkelijk dorp voor de kunstliefhebber. In de vitrines van het Kunstsnoer Nunspeet vind je een wisselende mini-expositie, gewoon op straat, met zeer uiteenlopende werken van hedendaagse kunstenaars. Bij Veluvine Nunspeet kun je het hele jaar door genieten van wisselend werk van getalenteerde kunstenaars.

Afbeeldingen voor de pers © VVV Nunspeet uit de Kunst: