Monitor bezoekersdrukte Veluwe

We trokken er deze zomer weer graag op uit nu alle maatregelen wat versoepeld waren. Soms was het lastig in te schatten waar je dan wel en beter niet naartoe kunt gaan. Een goede verspreiding van bezoekers in tijd en ruimte was dan ook wenselijk en noodzakelijk. Om inzicht in de  drukte te krijgen heeft Toerisme […]

We trokken er deze zomer weer graag op uit nu alle maatregelen wat versoepeld waren. Soms was het lastig in te schatten waar je dan wel en beter niet naartoe kunt gaan. Een goede verspreiding van bezoekers in tijd en ruimte was dan ook wenselijk en noodzakelijk. Om inzicht in de  drukte te krijgen heeft Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen de ‘Monitor Bezoekersdrukte’ ontwikkeld. Deze toonde de afgelopen maanden aan de hand van een actuele kaart waar de drukke en rustige plekken zich in Gelderland op dat moment bevonden. Bezoekers zagen door de verschillende kleuren in één oogopslag waar het druk was. De monitor bezoekersdrukte was ook op de website van Nunspeet uit de kunst te raadplegen, maar is sinds half september niet meer in gebruik dus verwijderd.

In totaal hebben ruim 475.000 mensen de Monitor geraadpleegd. De dag dat de meeste bezoekers werden gemeten was vrijdag 31 juli: 29.152 mensen op één dag! Bij een oranje of rode status heeft 88% besloten de plannen aan te passen. 94% wilde de monitor vaker gebruiken. Ook in de media was er grote interesse voor onze Monitor. Met alle publicaties in (online) kranten, tijdschriften, radio- en tv-programma’s werd in totaal een bereik van ca. 8 miljoen gerealiseerd!

Bericht aangepast op 15 september 2020

Monitor-bezoekersdrukte-Veluwe