Fiets de Herten & Pauwenroute!

In 2022 viert de gemeente Nunspeet haar 50-jarige zelfstandige bestaan. Eén van de feestelijke gebeurtenissen is het uitbrengen van de Herten & Pauwenroute.

Het zal niemand zijn ontgaan: in 2022 viert de gemeente Nunspeet haar 50-jarige zelfstandige bestaan. Eén van de feestelijke gebeurtenissen is het uitbrengen van een prachtige nieuwe fietsroute. Deze is samen met Ermelo samengesteld, en draagt de naam ‘Herten & Pauwenroute’. De lengte is -heel toepasselijk- 50 kilometer, en de route gaat langs prachtige locaties in de beide gemeentes. Aanstaande zaterdag 14 mei zal de route om 13.30 uur feestelijk gepresenteerd worden, dit zal gebeuren op Staverden door wethouder Marije Storteboom en een wethouder vanuit Ermelo.
De lancering op Nationale Molendag is niet toevallig; je komt onderweg langs vier verschillende molens.

Welkom om mee te fietsen!

Een ieder die mee wil fietsen om de route te openen is van harte welkom dit te komen doen. Dit kan vanaf alle VVV vestigingen in de gemeente Nunspeet, maar extra leuk is het als je om 13.30 aanwezig bent bij bierbrouwerij De Uddelaer in Staverden om daar de aftrap te geven. Op alle locaties ontvangen deelnemers een lekkere en feestelijke traktatie, zolang de voorraad strekt. Deelname is geheel gratis, je hoeft je niet aan te melden! Kom je naar Staverden? Wij vinden het erg leuk als je ons dit van tevoren laat weten.

Meimaand Fietsmaand

De Herten & Pauwenroute is tevens één van de vijf routes die Nunspeet uit de Kunst in de Meimaand Fietsmaand presenteert. Heb je het gratis Meimaand Fietsmaand boekje al? Haal deze gratis bij één van de VVV Vestigingen en geniet van alle routes die deze maand in de spotlight staan, waaronder de Wilhelminaroute, de Doortraproute voor senioren en de Dierenroute voor gezinnen met kinderen. Je vindt hierin verder allerlei bonnen met leuke aanbiedingen van bedrijven in de gemeente Nunspeet.
Fiets jij ook mee? Gebruik de hashtag #meimaandfietsmaandnunspeet als je je foto’s deelt!

Herten en pauwenroute lancering