Horeca in Nunspeet weer open!

Vanaf 1 juni 12.00 uur mogen restaurants en cafés hun deuren en terrassen weer openen! Ontzettend fijn, met name voor deze ondernemers. Zij hebben een zware periode gehad en kunnen de omzet nu goed gebruiken. En… de meeste inwoners én bezoekers zullen enorm genieten als er weer voorzichtig buiten de deur een hapje en een drankje […]

Vanaf 1 juni 12.00 uur mogen restaurants en cafés hun deuren en terrassen weer openen! Ontzettend fijn, met name voor deze ondernemers. Zij hebben een zware periode gehad en kunnen de omzet nu goed gebruiken. En… de meeste inwoners én bezoekers zullen enorm genieten als er weer voorzichtig buiten de deur een hapje en een drankje genuttigd kan worden. Wel zijn er voorwaarden, om het voor zowel de ondernemers als voor bezoekers veilig te houden.

Richtlijnen

Bedrijven mogen een maximum van 30 gasten ontvangen (exclusief personeel). Daarnaast kunnen bezoekers alleen terecht na reserveren en uiteraard moet iedereen 1,5 meter afstand houden, behalve mensen uit hetzelfde huishouden. De ondernemer zal in een checkgesprek vooraf inschatten of een bezoek risico’s oplevert. 

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden, behalve mensen uit hetzelfde huishouden.

Creatieve oplossingen

In de hele gemeente Nunspeet ontstonden de afgelopen maanden allerlei creatieve oplossingen om nog een beetje door te kunnen gaan als bedrijf in deze moeilijke tijd. Zo ontstonden er spontane bezorgservices, drive-in locaties voor wandelaars en fietsers, gevulde picknickmanden, ijskarren die op afroep kwamen en meerdere locaties voor afhaalmaaltijden. Ook nu wordt er van alles bedacht om opening met de nieuwe eisen mogelijk te maken. Wij mogen trots zijn op het enthousiasme van onze lokale ondernemers, die nu positief blijven en het voor iedereen weer mogelijk maken er eens op uit te gaan. Zonder hen zou het in de gemeente Nunspeet een stuk minder goed vertoeven zijn!