Leuke activiteiten in Voorjaarsvakantie!

Nunspeet uit de Kunst biedt deze beide vakantieweken weer diverse interessante excursies aan. Ga bijvoorbeeld mee met de snertwandeling naar het Aortjeshuus, bezoek het Verscholen Dorp tijdens een rondleiding of ga mee met de Wildsporen Bosexcursie. Ook is er 4 maart een gezellige Voorjaarsmarkt in het centrum.

Voorjaarsvakantie: tijd om er weer lekker op uit te gaan!

Nunspeet uit de Kunst biedt deze beide vakantieweken weer diverse interessante excursies aan. Ga bijvoorbeeld mee met de snertwandeling naar het Aortjeshuus, bezoek het Verscholen Dorp tijdens een rondleiding of ga mee met de Wildsporen Bosexcursie. Ook kun je genieten van een gezellige Voorjaarsmarkt in het centrum van Nunspeet op zaterdag 4 maart.
Aanmelden voor de excursies kan bij VVV Nunspeet en bij VVV Elspeet.

Aortjes HuusSnertwandeling naar het Aortjes Huus

Op de vrijdagen 24 februari & 3 maart kun je met gids Gerrie mee met een Snertwandeling naar het bijzondere Aortjes Huus in de bossen bij Hulshorst. Een mooie wandeling door de natuur naar het Aortjes Huus; een prachtig huisje midden in het bos met een bijzondere geschiedenis. Bij het Aortjes Huus word je ontvangen met een kopje koffie of thee waarna je een rondleiding krijgt in het nostalgische huisje van Aortje, waar de bedstee nog in zit! Hierna is het tijd voor een heerlijke kop snert, waarna de wandeling terug ondernomen wordt. Vertrek is om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats op de Stakenberg. Rond 14.30 uur ben je weer terug bij de auto. Deelnemen kost € 15,00 inclusief de genoemde consumpties. Reserveren is verplicht, dit kan bij VVV Nunspeet en VVV Elspeet.

Verscholen Dorp nieuwe hutRondleiding Verscholen Dorp

Op maandag 20 februari & woensdag 1 maart neemt een ervaren gids je mee naar Het Verscholen Dorp; een bijzondere plek in het bos bij Vierhouten waar in de Tweede Wereldoorlog vele onderduikers een tijd lang een veilige plek hebben gevonden. Je hoort de verhalen over de helden die deze mensen hielpen, over de bewoners en natuurlijk over de ontdekking. Een indrukwekkende ervaring! Wil je mee met deze excursie? Zorg dan dat je 9.30 uur aanwezig bent bij het vertrekpunt; dit is de parkeerplaats bij het Verscholen Dorp aan de Pas Opweg in Vierhouten. Opgeven is dus niet nodig. Start op 20 februari is om 9.30 uur; op 1 maart om 14.00 uur. Deelname aan deze rondleiding kost € 2,00 per persoon, betaling kan ter plekke contant aan de gids.

Wildsporen Bosexcursie RoodwildWildsporen Bosexcursie

Wildgids Gerrie neemt je op twee dinsdagen mee naar de prachtige bossen die de Veluwe rijk is en zal je alles vertellen over het gebied en de dieren die er leven. Ga mee op zoek naar sporen en ontdek het grotendeels verborgen leven… Door haar jarenlange ervaring is Gerrie zeer bedreven in het oppikken van wildsporen. Er is dus zeker een kans dat je tijdens de wandeling wat gaat zien. Je kunt mee met deze wandeling op dinsdag 21 februari, vertrek 16.00 uur of dinsdag 28 februari, vertrek 16.15 uur. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
Verzamelen en vertrek is bij de parkeerplaats Stakenberg.
Deelname kost € 9,00, reserveren is verplicht, dit kan bij VVV Nunspeet en bij VVV Elspeet.

Oude ambachten VoorjaarsmarktVoorjaarsmarkt 4 maart

Zaterdag 4 maart kun je gezellig komen shoppen tijdens de voorjaarsmarkt in het centrum van Nunspeet. Nu de dagen weer lengen en de eerste bloemen weer tevoorschijn komen krijgen veel mensen zin hun huis of tuin eens te voorzien van een nieuwe frisse look. Ook krijgen we met z’n allen zin om de nieuwe outfit aan te schaffen. Er zal van alles te vinden zijn op deze voorjaarsmarkt, maar natuurlijk ook bij de lokale winkeliers, waar de nieuwe collecties inmiddels in de winkels hangen. Met een heerlijke kop koffie of lunch tussen door is de voorjaarsmarkt natuurlijk ook gewoon een heerlijk uitstapje. Je bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur!

Wil je mee met de Snertwandeling of de Wildsporen Bosexcursie? Reserveer dan bij VVV Nunspeet via 0341-274747 of info@nunspeetuitdekunst.nl of bij VVV Elspeet via 0577-491450 of streekwinkelhetbrandpunt@gmail.com
Kijk voor alle overige activiteiten in de voorjaarsvakantie, zoals de Modelspoorshow, de Lammetjesdagen of Stuif Es In in Nunspeet en Elspeet in de agenda!