Nunspeet 50 jaar zelfstandig!

In 2022 is het 50 jaar geleden dat de Gemeente Nunspeet een zelfstandige gemeente werd! Daar wordt komend jaar natuurlijk uitgebreid bij stilgestaan met allerlei activiteiten, wedstrijden, jubileumuitgaven en een nieuw logo.

Jubileumlogo en wedstrijden

Hijsen gemeentevlagIn 2022 is het 50 jaar geleden dat de Gemeente Nunspeet een zelfstandige gemeente werd! Daar zullen wij gedurende het hele jaar 2022 natuurlijk uitgebreid bij stilstaan met allerlei activiteiten, evenementen met een extra ‘jubileumsausje’ en verschillende wedstrijden. Voor jongeren tot 18 jaar zijn er gelijk al twee leuke wedstrijden om aan mee te doen.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een leuke kleurwedstrijd, waarvoor je hier je kleurplaat kunt downloaden. Begin maar snel, want inleveren kan tot 12 januari bij het gemeentehuis.

Ben je al een beetje handig met het maken van filmpjes of een vlog? Ben je tussen de 12 en de 18 jaar? Ga dan aan de slag en stuur je inzending vóór 12 januari 2022 in via filmpje50jaar@nunspeet.nl. Film met je camera horizontaal en zorg ervoor dat het getal 50 er in voorkomt. Wie weet win jij een leuke prijs!

Naast deze activiteiten is er ook een jubileumfotoboek in de maak en… er is een flitsend nieuw jubileumlogo:

50 jaar gemeente nunspeetBestel hier de vlag van de gemeente Nunspeet en laat deze in 2022 wapperen!

Opsplitsing van Ermelo en Nunspeet

Het is natuurlijk niet zo dat de dorpen in de gemeente Nunspeet nog maar kort bestaan. Het verleden als kunstenaarskolonie en vele andere bijzondere gebeurtenissen uit onze geschiedenis zijn daarvan het bewijs. Al vanaf voor het jaar 1000 behoorde Nunspeet tot de gemeente Ermelo. Een opsplitsing in 1972 maakte daar een eind aan en sindsdien zijn de dorpen Nunspeet, Vierhouten, Hulshorst en Elspeet samen een zelfstandige gemeente. Wil je meer weten over de geschiedenis? Lees dan hier verder!

Filmpje Nunspeet 50 jaar

De voorlopig geplande activiteiten op een rijtje:

(onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. o.a. coronamaatregelen)

 • 17 februari:  Opening fototentoonstelling gemeentehuis
 • 1 & 2 april:  Feestavond Stichting Nunspeet Leeft
 • 22 april:  Koningsspelen
 • mei:  Meimaand Fietsmaand met speciale Jubileumroute
 • 27 mei:  Eibertjesdag
 • 11 juni:  Keiler met jubileumproef 50 jaar Nunspeet
 • 9 juli:  Rommelmarkt Vierhouten
 • 25 & 26 augustus:  Nacht van Nunspeet
 • 27 augustus:  Boerendag Elspeet
 • 27 augustus:  Wiekdagen Hulshorst
 • december:  WinterLicht & Kerstmarkt

Boekje Nunspeet 50 jaar

Momenteel wordt hard gewerkt aan het samenstellen van een (foto)boek over het jubileumjaar. De verwachting is dat dit boek in mei 2022 klaar is. Houd onze website en die van gemeente Nunspeet in de gaten voor het laatste nieuws hierover. De verkooppunten zullen ook via deze websites bekend worden gemaakt.