Winnaar Nunspeet Kadopas bekend!

Gert-Jan en Gerry Bonestroo uit Nunspeet hebben afgelopen maandag een Nunspeet Kadopas t.w.v. € 100,- ontvangen. De Kadopas was gewonnen door Wob Meijering, die met zijn inzending indruk maakte op de jury en met een meerderheid van de stemmen won. Volgens Wob hadden de heer en mevrouw Bonestroo, beide rond de 80 jaar, dit extraatje […]

Gert Jan en Gerry Bonestroo met Nunspeet Kadopas
Gert-Jan en Gerry Bonestroo met hun prijs

Gert-Jan en Gerry Bonestroo uit Nunspeet hebben afgelopen maandag een Nunspeet Kadopas t.w.v. € 100,- ontvangen. De Kadopas was gewonnen door Wob Meijering, die met zijn inzending indruk maakte op de jury en met een meerderheid van de stemmen won. Volgens Wob hadden de heer en mevrouw Bonestroo, beide rond de 80 jaar, dit extraatje dik verdiend na alles wat zij al 30 jaar voor de medemens in Roemenië doen en wat zij ook in Nunspeet doen voor Oekraïense vluchtelingen. In zijn inzending sprak Wob dan ook de wens uit de Nunspeet Kadopas aan hen te schenken.

De Kadopas wordt niet zelf gebruikt…

Tijdens het overhandigen van de pas heeft Gert-Jan een aantal verhalen verteld over schrijnende situaties die hij in Roemenië heeft meegemaakt. Indrukwekkend en zo goed wat hij en Gerrie doen om dit leed enigszins te verzachten. Eerder werden beiden al geridderd voor hun werk door toenmalig burgemeester Van Hemmen, zij droegen het lintje vanmiddag allebei met trots. De suggestie om nu eens zelf te gaan genieten van deze prijs werd al snel weggewuifd; hiervan konden weer veel spullen worden gekocht voor de medemens…
Gert-Jan en Gerrie hadden een nieuwsbrief van hun ‘Stichting Drinkwater Roemenië Nunspeet’ bij zich, die wij ook via onze website zullen delen. Mocht je een donatie willen doen of een lezing over de reizen van de familie Bonestroo willen boeken, lees dan even verder of neem contact op met de familie Bonestroo via g.bonestroo@icloud.com!

Bij het lanceren van de Nunspeet Kadopas werd een win-actie opgezet waar iedereen tot 30 september aan mee kon doen, er kwamen tientallen inzendingen binnen. Een jury van 5 personen heeft anoniem gestemd en zo de winnaar bepaald. De Nunspeet Kadopas werd uitgereikt op het kantoor van VVV Nunspeet uit de Kunst aan de Dorpsstraat in Nunspeet.

Kijk voor alle info over de Nunspeet Kadopas op www.nunspeetkadopas.nl.

Meer weten over de Stichting Drinkwater Roemenië Nunspeet?