Zinderende Zomermarkten in Nunspeet

Ook deze zomer kun je weer heerlijk genieten op de Zomermarkten in Nunspeet!
Maar liefst zes dinsdagen, van 18 juli tot en met 22 augustus, zal het centrum van Nunspeet bruisen van gezelligheid.

Zinderende Zomermarkten in Nunspeet

Zomermarkten

Ook deze zomer kun je weer heerlijk genieten op de Zomermarkten in Nunspeet!
Maar liefst zes dinsdagen, van 18 juli tot en met 22 augustus, zal het centrum van Nunspeet bruisen van gezelligheid. Ben je op zoek naar kramen vol mooie, heerlijke producten, bijzondere sieraden en nog veel meer? Kom dan tussen 10.00 en 17.00 uur struinen op de Zomermarkten. Op een aantal bijzondere plekken tref je Nunspeetse kunstenaars met gevarieerde werken, die ook te koop zijn. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, daarnaast kunnen zij zelf creatief aan de slag. Overal door het centrum vind je daarnaast gezellige terrasjes voor een heerlijke pauze!

Artistieke inslag

De Zomermarkten zijn net anders dan andere braderieën en hebben een duidelijk Nunspeets karakter. De Nunspeetse ondernemersvereniging NOS (Nunspeet Onderneemt Samen) en Nunspeet uit de Kunst slaan weer de handen ineen voor de organisatie. Deze van oudsher druk bezochte markten bieden veel sfeer, gezelligheid en leuke koopjes. Belangrijk is ook het aanbod van de Nunspeetse ondernemers zelf; zij hebben natuurlijk al veel moois te bieden wat perfect samengaat met deze braderie. De uitstraling van Nunspeet als kunstenaarsdorp krijgt vorm doordat op verschillende plekken kunstenaars aan het werk zullen zijn met allerlei verschillende vormen van kunst. In voorgaande jaren was er al ‘Kunst in de tuin’, nu ook ‘Kunst bij de kerk’! Je kunt hier niet alleen kijken, ook kan er kunst gekocht worden en kunnen kinderen zelf aan de slag.

Volop vertier

Ben je na een uurtje marktbezoek toe aan een pauze? Strijk dan neer op één van de vele terrasjes. Door het hele centrum is er gelegenheid hiervan te genieten. Ook zullen op diverse plekken oliebollen, poffertjes, suikerspinnen en ijs te verkrijgen zijn. Op het Marktplein is allerlei vermaak mogelijk met o.a. de fonteinen en de reuzenspellen, daarnaast zal er door het hele centrum nog meer leuks te beleven zijn, denk aan een springkussen en andere kleine attracties. Er zijn elke markt een tollenmaker, een glasversierder, een mandenmaker en een mosterddraaier aanwezig die hun ambacht zullen demonstreren. Ook voor een muzikale noot wordt gezorgd; in de Dorpskerk kun je iedere dinsdag genieten van zangconcerten en eventueel even lekker de verkoeling en de rust op zoeken.

Nog enkele plekken vrij

Ben jij ondernemer en lijkt het je leuk ook op deze markt te staan? Meld je dan snel aan op de site van Gimas Organisaties; er zijn nog enkele plekken vrij! Ook enkele standwerkers zijn van harte welkom op deze markt, neem ook hiervoor contact op met de NOS via www.gimasorganisatie.nl/zomermarkten.

Kom je naar de Zomermarkt? Houd er dan rekening mee dat het centrum deels is afgesloten en dat het deze dinsdagen druk is in het centrum van Nunspeet, dus kom zoveel mogelijk met de trein of de fiets, of parkeer bij het transferium.