Doe mee aan Meimaand Fietsmaand!

Het is bijna mei, de echte start van het fietsseizoen! Daarom ook dit keer een leuk programma voor de Meimaand Fietsmaand.

poster meimaand fietsmaandOok dit jaar gaan wij iets speciaals van de Meimaand Fietsmaand maken. Op 8 mei organiseren Nunspeet uit de kunst en Nunspeet Beweegt samen een openingsevenement. Dan wordt de zeer bijzondere Vluchtoord Route gelanceerd, en kunnen geïnteresseerden deze route als eerste gaan fietsen. Dit gaat op inschrijving en met starttijden. De rest van de maand zijn er iedere woensdagmiddag leuke kinderactiviteiten in het thema fietsen, georganiseerd door Nunspeet Beweegt. Rond Eibertjesdag zullen wij een aangepaste fietsmogelijkheid presenteren, waarbij Eibertje uiteraard centraal staat. 

Vluchtoord Route

De Vluchtoord route is een route die het verhaal vertelt van de ongeveer 7000 Belgische vluchtelingen die in de Eerste Wereldoorlog een veilig onderkomen in Nunspeet vonden. Door een unieke samenwerking tussen Nunspeet uit de kunst, de gemeente Nunspeet en het Streekarchivariaat Noord-West Veluwe kwam deze route tot stand. Onderweg kun je QR-codes scannen en zo komt het verleden tot leven met veel extra foto’s en informatie. Een interactieve route dus! Wil jij op 8 mei meefietsen? Geef je dan op voor één van de starttijden, je kunt kiezen uit tijden tussen 10.00 en 12.30 uur. Kom met je groepje van maximaal 4 personen naar het Stationsplein en haal je gratis goodiebag met de route erin op! Opgeven kan via info@nunspeetuitdekunst.nl of via 0341 274 747. Bedrijven die nog iets bij willen dragen voor de goodiebag zijn van harte welkom dit te doen, neem daarvoor contact op met evenementen@nunspeetuitdekunst.nl. Wil je ons helpen deze Meimaand Fietsmaand te promoten of wil je jouw gasten hiervan op de hoogte stellen; download dan hier de poster en hang deze op!

Lekker fietsen

Fietsen is gezond, leuk en helemaal coronaproof! Daarom staat deze maand ook in het teken van bewegen voor kinderen en jongeren. Nunspeet Beweegt organiseert met dit doel leuke activiteiten op de woensdagmiddagen, gericht op kinderen van 4 t/m 12 jaar oud, met de titel ‘Natuurlijk Samen Spelen‘. Hierbij staat veilig leren fietsen op een leuke manier centraal. Ook is er in de maand mei een heuse fietsclinic voor leerlingen van Nuborgh college Veluvine. Zo wordt fietsen als sport bij alle doelgroepen onder de aandacht gebracht, en kan iedereen lekker veilig gaan fietsen!

Eibertjesdag 2.0 op de fiets

De Eibertjesdag in Nunspeet staat bekend als een drukke, gezellige dag, waarbij Nunspeet volstroomt met prachtig geklede mensen en velen die dit spektakel komen bekijken. Om deze traditie toch een beetje in ere te houden nu grote drukte niet mogelijk is zijn wij bezig met een speciaal alternatief programma voor Eibertjesdag, waarbij fietsen centraal staat. Als afsluiting is er de speciale Familie Fietsdag die Nunspeet uit de kunst en Nunspeet Beweegt samen organiseren op 29 mei.