Bezoekerscentrum Nunspeet

In dit bezoekerscentrum is een uitgebreide expositie over het ontstaan van de Veluwe, het landschap en de natuur. Spectaculair om te zien is het grootste wilde zwijn van Nederland. Het bezoekerscentrum is een officieel informatiepunt van Staatsbosbeheer op de Veluwe. Je vindt hier ook een natuurexpositie over de Veluwe van vroeger, een bioscoopzaaltje, een winkel en een souvenirshop. Speciaal voor de kinderen is er een kabouterhut en een kabouterroute. Voor de iets oudere kinderen is er het hulp-boswachterspad. Tevens is dit het startpunt van vele wandelroutes.

Bij Bezoekerscentrum Nunspeet start een wandelroute die aansluit op verschillende andere routes in boswachterij Nunspeet. Bij het Veluwetransferium van de gemeente Nunspeet, tegenover het bezoekerscentrum, staan speeltoestellen en een 30 meter hoge uitkijktoren. In de omgeving zijn verschillende dagcampings en speelvelden waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Bezoekerscentrum Nunspeet is goed toegankelijk voor rolstoelen. Ook is er een AVO-rolstoel beschikbaar. Buiten start een rolstoelpad van 1,7 km lang dat door een afwisselend bosgebied voert. Er staan vier banken langs de route.

Ook zijn er het hele jaar door wisselende exposities bij Bezoekerscentrum Nunspeet.

Rond het Bezoekerscentrum Nunspeet worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tijdens de vakanties is het elke dag geopend.

Lees meer Created with Sketch.