Bezoekerscentrum Nunspeet

In dit bezoekerscentrum is een uitgebreide expositie over het ontstaan van de Veluwe, het landschap en de natuur.

Spectaculair om te zien is het grootste wilde zwijn van Nederland. Het bezoekerscentrum is een officieel informatiepunt van Staatsbosbeheer op de Veluwe. U vindt hier ook een natuurexpositie over de Veluwe van vroeger, een bioscoopzaaltje, een winkel en een souvenirshop. Speciaal voor de kinderen is er een kabouterhut en een kabouterroute. Tevens is dit het startpunt van vele wandelroutes.
Bij Bezoekerscentrum Nunspeet start een wandelroute die aansluit op verschillende andere routes in boswachterij Nunspeet. Voor kinderen is er een speciale kabouterroute. Bij het Veluwetransferium van de gemeente Nunspeet, tegenover het bezoekerscentrum, staan speeltoestellen en een 30 meter hoge uitkijktoren. In de omgeving zijn verschillende dagcampings en speelvelden waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Bezoekerscentrum Nunspeet is goed toegankelijk voor rolstoelen. Ook is er een AVO-rolstoel beschikbaar. Buiten start een rolstoelpad van 1,7 km lang dat door een afwisselend bosgebied voert. Er staan vier banken langs de route.

Rond het Bezoekerscentrum Nunspeet worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tijdens de vakanties is het elke dag geopend.
Sinds oktober is er weer een prachtig nieuw item te bewonderen: een moeflon!

Plesmanlaan 2, 8072 PT NUNSPEET, Nederland
Vind route
Zondag : 10:00 - 17:00 Maandag : 12:00 - 17:00 Dinsdag : 12:00 - 17:00 Woensdag : 12:00 - 17:00 Donderdag : 12:00 - 17:00 Vrijdag : 12:00 - 17:00 Zaterdag : 10:00 - 17:00