Noord-Veluws Museum

Het Noord-Veluws Museum is van dinsdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend.

Kunstenaarsdorp op de noordelijke Veluwe
Wist je dat er vanaf 1880 een kunstenaarskolonie ontstond op de noordelijke Veluwe?
Al vanaf dat moment werd de Veluwe steeds populairder als toeristische bestemming. De schoonheid van de ongerepte natuur en het leven op het platteland werd een aantrekkelijk alternatief voor stadsmensen die hier tijdelijk of voor langere periode verbleven. Eind 19e eeuw vestigde een kunstenaarsgroep zich in Nunspeet en Elspeet. De kunstenaars lieten zich onder meer inspireren door het impressionisme en schilderden vaak in de openlucht. Kenmerkend zijn de losse verftoetsen en aandacht voor kleur en licht. De vraag naar deze schilderijen was groot. Zowel in de Nederlandse steden, maar ook in het buitenland.
Bekende kunstschilders die op de Noord-Veluwe gewerkt hebben zijn Arthur Briët, Willy Martens, Edzard Koning, Jan van Vuuren, Ben Viegers, Jos Lussenburg, Frans Huysmans en Chris ten Bruggen Kate.

Door het oog van de kunst
Wil je tijdens jouw verblijf meer leren over deze kunstenaars? Dan is een bezoek aan het Noord-Veluws Museum in Nunspeet zeker een bezoek waard! Een exclusief museum met grootse tijdelijke exposities en een vaste collectie van verschillende kunstenaars die tussen 1890 en 1950 zowel nationaal als internationaal de aandacht trokken.
Door de kunstwerken zie je het landschap en het landelijke leven op de noordelijke Veluwe in al haar glorie verbeeld. De verschillende stijlen, intense kleuren en perfecte weergave zullen je verbluffen! In het museumcafé kun je onder genot van een heerlijk stuk taart de indrukken verwerken.
Wil je de omgeving echt door de ogen van de kunstenaars van toen beleven? Dan beschikt het museum over een schitterende fietsroute, die je gedocumenteerd en geïllustreerd door het landschap leidt.

Entreeprijzen:
Vanaf 18 jaar: € 12,50
Museumkaarthouders: gratis
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Jeugd: 6 t/m 18 jaar: € 6,00

Museumkaart: gratis
ICOM-pas: gratis
Vrienden van het Noord-Veluws Museum: gratis

Meer informatie? Zie website van museum.

Lees meer Created with Sketch.