Beekwandeling landgoed Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kastelen organiseren op zondag 3 juli een wandeling langs de levensader van landgoed Staverden. Zonder water zou Staverden niet hebben bestaan. Al in de 13de eeuw bouwde men hier langs de beek een watermolen en begon de bedrijvigheid. Daarvoor moest wel een extra molenbeek gegraven worden. Dankzij de geologische situatie die na de laatste twee ijstijden is ontstaan stroomt er zomers en ’s winters water door de Staverdense beek. De boswachter legt tijdens een wandeling uit hoe het landgoed Staverden zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en welke belangrijke rol water daarin speelt.  

  • Tijd: start om 10.30 uur. Duur: ca. 2 uur. 
  • Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kastelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
  • Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. Je wordt dan kort tevoren ingelicht.
Staverdenseweg 289, 3852 NV Staverden, NL
Get directions

Contact

https://www.glk.nl/
+31 577 407 335
Data
Op: 03-07-2022

Prijsinformatie

€5.00

€2.50