Fietsen

Verken gemeente Nunspeet op de fiets

De gemeente Nunspeet is een eldorado voor de fietsliefhebber. Met de gewone fiets, elektrische fiets (e-bike), racefiets of mountainbike kun je de prachtige omgeving van Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst doorkruisen.

Om het je makkelijk te maken kun je aan de hand van het knooppunten netwerk eenvoudig je eigen dagtocht samenstellen. Ook zijn er beschrijvingen van vele bijzondere routes te koop. Heb je zelf geen fiets meegenomen? Geen probleem. Er zijn in de dorpskernen diverse fietsenwinkels die fietsen verhuren. Ook zijn er elektrische fietsen beschikbaar voor een meer relaxte trip. Wil je onderweg even uitrusten en iets eten? Dan kun je terecht bij de vele gastvriendelijke horecagelegenheden die op je route liggen.

Speciale fietsroutes

Laat je bij de VVV kantoren informeren over de verschillende fietsroutes. Er zijn eenvoudige en gedetailleerde kaarten, prachtige routes met een uitgebreide omschrijving van wat je onderweg kunt beleven. Ook is er informatie over fietsroutes die je kunt volgen aan de hand van een app op bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Natuurlijk zijn er bijzondere routes die aansluiten op het thema Kunst. Bijvoorbeeld een route die je voert langs de Muurgedichten of een prachtige Kunstroute. Nieuw is de Nunspeet Memorial Tour; deze is te downloaden als printbare versie of als GPX-bestand.