Hulshorst

Waterpret en rokend zand in Hulshorst

Hulshorst ligt aan het Veluwemeer en is daarom vooral bekend om zijn fantastische watersportmogelijkheden. Naast vier strandbaden met watersporthavens is op de grens tussen Hulshorst en Nunspeet een surfstrand aangelegd. Hier kun je op een dag met een mooi windje over het relatief ondiepe water flitsen. Wil je liever rustig genieten van de zon of lekker een terrasje pakken aan het water? Bezoek dan de horecagelegenheden direct aan het strand van het Veluwemeer. Geniet er van het prachtige uitzicht, het heerlijke eten en nog veel meer!

img

Pontje varen en vogels kijken

In de herfst is het een gesnater van jewelste op en rond het Veluwemeer. In deze periode zijn er veel tijdelijke bewoners, waaronder Goudplevieren, Kieviten, de Visarend, en verschillende ganzensoorten. In het ondiepe water kunnen ze makkelijk hun winterkostje bij elkaar scharrelen. Wil je tijdens een fietstocht even uitblazen? Neem dan het pontje naar Biddinghuizen. In 25 minuten sta je aan de overkant. Zo kun je op één dag kan genieten van zowel de Veluwe als de polder!

Spoorwegstation Hulshorst

Maak tijdens een fietstocht in Hulshorst een tussenstopje bij het voormalige spoorwegstation Hulshorst. Het werd geopend in 1863 en was met name bedoeld voor de High Society. Vandaag de dag staat het station op de monumentenlijst. Gerrit Achterberg heeft een bekend gedicht aan het station gewijd. De eerste regel? Hulshorst, als vergeten ijzer. Het hele gedicht is door de stichting Muurgedichten op het station geplaatst.

img

Het unieke Hulshorsterzand!

Rokend zand in Hulshorsterzand

Hulshorsterzand is een bijzonder en extreem natuurgebied. Je treft er grote vlaktes met stuifzand in een bosrijke omgeving, waar je een schitterende bewegwijzerde wandeling kunt maken. Op zonnige dagen kan het er erg warm worden, dus neem genoeg water mee en zorg voor goede schoenen!