Schrijfactie Dag van de Mensenrechten

Op 10 december is het de Dag van de Mensenrechten. Om daar bij stil te staan kunnen er op 8 december weer brieven worden geschreven in het gemeentehuis van Nunspeet. Amnestygroep Nunspeet hoopt dat veel inwoners van Nunspeet mee gaan schrijven. Brieven naar regeringen om te protesteren en kaarten naar mensen van wie de mensenrechten worden geschonden om hen een hart onder de riem te steken. Voor welke 10 mensen dit jaar specifiek wordt geschreven is te vinden op de website van Amnesty.

De aktie is op vrijdag 8 december in het gemeentehuis van 11.00 uur tot 16.00 uur en wordt geopend door wethouder Jennifer Elskamp.

Aansluitend is van 16.30 uur tot 17.30 uur de fakkelwake in de Dorpsstraat. De eerste fakkel zal worden ontstoken door de burgemeester.

Op en rond 10 december organiseert Amnesty Write for Rights. Overal ter wereld schrijven mensen miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. In Nederland en België organiseert Amnesty schrijfmarathons op het landelijk secretariaat en op een groot aantal andere plaatsen: school, kerk, buurthuis, café of bij mensen thuis.

Markt 1, 8071 GJ NUNSPEET, NL
Get directions

Contact


0341 840 345
Data
Op: 08-12-2023

Prijsinformatie

Gratis entree