Workshop Vachtvilten

Bij de authentieke schaapskooi in Elspeet gaan we vegetarische vachten vilten van de wol van de mooiste Veluwse Heideschapen van de Elspeter kudde. Dit doen we onder begeleiding van Bianca.
We starten met koffie, thee en een lokale lekkernij. De lunch neem je zelf mee, wij zorgen voor drinken erbij. Als je samen met iemand één vacht wilt vilten kan dat. We vragen hier €15,- extra voor, als je dit wilt stuur ons dan nadat je je ticket hebt gekocht een mailtje hierover.De vachten zijn een natuur product, er kunnen dus bijvoorbeeld takjes, insecten of nog wat strootjes inzitten die de schapen met zich mee hebben gedragen. Natuurlijker en wilder kan het toch niet?
We gebruiken veel water en zeep, trek kleren en schoenen aan die daar tegen kunnen. Het werk is fysiek redelijk zwaar, doordat we wrijven rollen en duwen, daardoor is de workshop niet geschikt voor mensen die hierin beperkt zijn.
Bij vachtvilten maak je van een afgeschoren vacht een wollen kleed, het wordt ook wel een vegetarische vacht genoemd. Door op de vacht veel te wrijven en te rollen, samen met water en zeep, maak je een vachtkleed, dit vachtkleed is zo groot als een schaap. De techniek leer je bij ons tijdens de workshop. Het mooie van dit proces is, dat het schaap gewoon nog in de kudde rondloopt.
Voor deze workshop geldt: minimaal 4 – maximaal 6 deelnemers. De tickets voor deze workshop zijn verkrijgbaar t/m 8 september.
Stakenbergweg 6, 8075 PV ELSPEET, NL
Get directions

Contact

https://www.facebook.com/schaapskuddeelspeetvierhouten/
Data
Van: 12-09-2020 10:00
Tot: 03-10-2020 00:00

Toelichting

Za 12 september 2020 10:00 – 16:00 uur,
za 3 oktober 2020 10:00 – 16:00 uur.

Prijsinformatie

€-99.00

Opgeven via: hetiseral.nl