Houtsculptuur Roodborstje

Roodborstjes zingen het hele jaar door. Ze behoren niet voor niets tot een van de meest graag geziene (winter)gasten in onze tuinen. En het is echt superleuk om ze eens goed te bekijken, want ze zijn supermooi, soms fel naar elkaar en o zo slim.
Roodborsten houden vooral van rommelhoekjes. Onder struiken, stapels hakhout of stenen vinden ze namelijk hun favoriete voedsel: spinnen en insecten zoals langpootmuggen, oorwurmen, vliegen, rupsen en andere geleedpotigen. Die staan niet op het menu van het restaurant waar dit beeld te zien is, maar toch voelt het roodborstje zich hier helemaal thuis. Deze houtsculptuur is te vinden bij Restaurant Klavertje Vier.

De Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp, bij de restaurants en hotels die deelnemen aan het ‘Rondje Vierhouten’. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland.
Dus niet alleen het wild zwijn of edelhert maar juist ook dat schattige brutale roodborstje of die imposante schotse hooglander en het zeldzame vliegende hert. Een diversiteit aan dieren,
doordat ieder bedrijf zelf een keus heeft gemaakt welk dier die bij zijn bedrijf wil laten zien. De beelden zijn allemaal door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Lees meer Created with Sketch.