Hulshorster Bosrandroute 22 km

De Hulshorster Bosrandroute is een rustige, mooie maar ook pittige wandelroute lange-afstandswandelroute van in totaal 22 km. Er is een routeverkorting mogelijk; dan is de route 10 km. Het startpunt van de route is bij het Bezoekerscentrum op het Natuurtransferium in Nunspeet. 
De route is met zeskantige ANWB-bordjes gemarkeerd en gaat door het bos, over heide en langs een zandverstuiving. Het Hulshorsterzand is een stuifzandgebied tussen Harderwijk en Nunspeet, ten zuiden van de A28. Het Hulshorsterzand maakt deel uit van de natuurgebieden Leuvenhorst & Leuvenumse Bossen van Natuurmonumenten. De route is een aantal jaar geleden en ook recent aangepast; even opletten dus dat je niet met een oude kaart of beschrijving van start gaat! Houd er ook rekening mee dat er onderweg geen horeca op de route zit; pas op het eind bij Hulshorst kom je daar weer in de buurt.
De route was ooit opgenomen in het wandelgidsje ‘Veluwe’ van de ANWB, maar deze is uit de collectie genomen. De routebordjes staan er nog wel en worden nu niet meer door de ANWB gecontroleerd maar door vrijwilligers; dit in overleg met de gemeente Nunspeet.

Deze route gaat door kwetsbaar natuurgebied en is in het kader van de recreatiezonering en de bescherming van flora en fauna aangepast. De oorspronkelijke route liep dwars over het Hulshorsterzand; omdat dit gebied in ieder geval tijdens het broedseizoen afgesloten wordt is de route nu aangepast en is er een mooie route uitgestippeld en bewegwijzerd langs de zandverstuiving. Op de site van Natuurmonumenten is het laatste nieuws over de toegankelijkheid van het Hulshorsterzand te lezen.

Op het bijgaande kaartje is de nieuwe route te zien, je kunt deze ook hier downloaden

De complete routebeschrijving is verkrijgbaar bij VVV Nunspeet.

Lees meer Created with Sketch.