Watersportvereniging Veluwemeer

Een aantal initiatiefnemers wilden de zeilsport bij Nunspeet gaan organiseren en richtten op 16 februari 1959 de Watersportvereniging Veluwemeer op. De vereniging schommelt rond de 100 leden en legt de nadruk ligt op het verzorgen van zeiltrainingen, waardoor vooral jeugd in aanraking komt met de watersport.

Sinds 2004 heeft de vereniging een fraaie locatie op het zogenaamde surfstrand bij Nunspeet aan het Veluwemeer. Het is een unieke plek aan het (veilige) ondiepe deel van het meer.De hedendaagse vereniging heeft een aantal vaste programma elementen en terugkerende activiteiten.
Voor de jeugd het optimistzeilen en jongste jeugd de otterclub, een gevarieerd programma met een scala aan watersport activiteiten. De instructeurs zijn allen intern opgeleid, de ervaren optimistzeilers hebben naast de instructeurs een belangrijke ondersteunende rol binnen de Otterclub.
Dikke pret is het de eerste 2 weken van de zomervakantie dan zijn de “zomerkampen” kids van 7-10 jaar volgen dan een dagprogramma waar het optimistzeilen centraal staat.
Ons herkenbare blauwe clubhuis is op de woensdagavond het vertrekpunt voor de volwassenleden om gezamenlijk een baantje te raggen op het water. Na afloop biertje/wijntje, hapje en een goed gesprek bij zonsondergang typeert de gemoedelijke omgang binnen de vereniging.
Sinds een aantal jaren is er een heuse “gladde 4+” de Anton Bom op de vereniging, WVVeluwemeer faciliteert deze zelfstandige activiteit van een aantal enthousiaste roeiers. De instructieruimte en de kleedruimte worden gebruikt voor trainingen. Inmiddels beschikt de vereniging over een ‘vloot’ van acht ‘Optimisten’ Beginnende zeilers en zeilsters kunnen trainingen volgen zonder direct een bootje te hoeven aanschaffen. Voor de zeilers die de optimist ontgroeid zijn wordt training verzorgd in snelle eenmansboten, zoals Laser en Splash
De boten van de leden kunnen op het terrein gestald worden. Op dit moment is er plaats voor zo’n 30 boten, en dat zorgt dat er altijd wel “leven” is bij de vereniging.
Het seizoen wordt afgesloten met het diploma zeilen. De vereniging verzorgd zeiltrainingen die voldoen aan de eisen van CWO / Watersportverbond. Doordat er verschillende niveaus gehanteerd worden, is er een opleidingstraject van een aantal jaren mogelijk. Ofwel, kinderen vanaf een jaar of zes/zeven kunnen al beginnen en zich ontwikkelen tot ervaren zeilers. 

Lees meer Created with Sketch.