Duo expositie Veluvine met Erica Hadjidakis & Ima Amu

De expositie van Erica Hadjidakis en Ima Amu is te zien in Veluvine in de maanden januari & februari 2024. 

Erica Hadjidakis

“Ik noem mezelf een autodidact beeldhouwer. Ik geef met heel veel plezier boetseerles en workshops portret boetseren in Hattem. Daarnaast geef ik in mijn eigen Atelier a/d Sluis beeldhouwlessen. De in Den Haag geboren Hadjidakis werkte in de zorg met mensen van alle leeftijden. Van baby’s tot en met bejaarden, zonder en met beperkingen en in de psychiatrie.

Sinds 2009 woont ze in Hattem. Daar heeft ze in 2012 de klei ontdekt. “Ik wilde altijd al een keer een portret boetseren. Het werd een zelfportret en het bleef niet bij één portret. Eindelijk had ik mijn passie ontdekt. Daarna ben ik ook gaan hakken in steen. Dat vind ik ook leuk!. Als ik maar figuratief mag werken en het allerliefst vang ik iemand in al zijn emoties die je in een gezicht maar kunt vinden”. Hadjidakis levensthema is ‘zien en gezien worden’. Dit thema komt veelvuldig terug in haar beelden, maar ook maatschappelijke thema’s die haar boeien en dieren zijn terug te zien in het werk. Erica werkt met chamotte klei die ze beschildert, milde steensoorten en in brons

Ima Amu

Ima werd geboren in Ukehe, Nigera, West Afrika. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij kunstschilder wilde worden. Hij was gemotiveerd en besloot hierin verder te gaan. Hij ging naar de universiteit van Benin, Benin-city in Nigeria, waar hij kunstgeschiedenis en schildertechnieken studeerde. Ima was één van de besten in zijn klas. Nadat hij in 1994 afstudeerde, werkte hij tot 1998 als curator/manager in het Didi museum in Lagos, Nigeria. Tijdens deze periode was hij ook verantwoordelijk voor de kunst aan de muur bij verschillende banken en bedrijven. Tot nu toe heeft Ima in heel Nigeria geëxposeerd. Als curator en kunstschilder heeft hij in Nigeria vele prijzen gewonnen.

Zijn schilderijen vertellen over het leven in Afrika. Achter elk schilderij zit een verhaal. Het is een weerspiegeling van het leven in Afrika. Ima probeert zo te laten zien wat er gaande is in dit continent. De vrouwen zijn het symbool om deze situatie uit te drukken, omdat de vrouwen meer sociale lasten dragen. Welkom in ‘mijn’ wereld, zegt Ima.

F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK NUNSPEET, NL
Get directions

Locatie

Kunstexposities Veluvine

Contact

https://www.veluvinenunspeet.nl/pQObFP/expositie/expositie

Data
01-01-2024 t/m 29-02-2024
Maandag t/m Zaterdag

Prijsinformatie

Gratis entree