Musea & Exposities

img

Noord-Veluws Museum

Wil je tijdens jouw verblijf in onze gemeente meer leren over de kunstenaars die hier woonden? Dan is een bezoek aan het Noord-Veluws Museum in Nunspeet zeker een bezoek waard! Een exclusief museum met grootse exposities en een uitgebreide vaste collectie schilderijen van kunstenaars die tussen 1890 en 1950 zowel nationaal als internationaal de aandacht trokken. Door de kunstwerken zie je het landschap en het landelijke leven op de noordelijke Veluwe in al haar glorie verbeeld. De verschillende stijlen, intense kleuren en perfecte weergave zullen je verbluffen! In het museumcafé kun je onder genot van een heerlijk stuk taart de indrukken verwerken.

Historisch Museum Elspeet

Het Historisch Museum Elspeet is een informatief museum, waarin aspecten van Elspeets historie worden belicht. In een aantal opzichten is deze historie uniek, op veel punten past dit verleden ook typisch voor ontwikkelingen op de Veluwe. Naast de jaarlijkse wisseltentoonstelling(en) zijn er vaste exposities over zes thema’s die karakteristiek zijn voor Elspeet. Het betreft: Archeologie, Kunst(enaars) in Elspeet, Schapen en herders, Elspeet kerkdorp, Intensieve veehouderij en Klederdracht.

img
img

Exposities

Naast het Noord-Veluws museum zijn er een aantal plekken waar zeer gevarieerde exposities te zien zijn. Zo is er in Veluvine vrijwel altijd een boeiende kunstexpositie te bezichtigen evenals in de Vrije Academie tijdens de zomermaanden. Maar vergeet ook niet de pop-up galerie ‘Kijk nou! KUNST’ en de expositie over het Verscholen Dorp in de Vossenberg in Vierhouten! Daarnaast zijn er wisselende korte exposities.

Kunstroute

Dat de gemeente Nunspeet ook vandaag nog kunst uitademt, wordt duidelijk als je het werk van de verschillende kunstenaars ontdekt. Schilderen, Houtbewerking, Edelsmeden en sieraden ontwerp, Textielbewerking, Papierkunst, Keramiek …  Veel kunstenaars zijn verzameld in de kunstkring Noord-West Veluwe. De leden kunnen deelnemen aan de jaarlijkse kunstroute waarbij ze hun atelier of galerie openstellen voor het publiek. Een groot deel van de deelnemende kunstenaars zijn afkomstig uit de gemeente Nunspeet. Informatie over de kunstroute vind je bij de VVV kantoren. Voor meer informatie over alle kunst in de gemeente Nunspeet kijk hier!

img
img

Uit de Kunstmarkt Nunspeet

Op de Markt in Nunspeet vindt jaarlijks de manifestatie Kunstmarkt Nunspeet plaats. Hier kun je kennismaken met ongeveer 25 kunstenaars, zowel uit Nunspeet als de rest van het land. Ze tonen een gevarieerd aanbod uit vele disciplines. Je vindt er schilderijen, keramiek, sieraden, glastechniek en gra,fisch werk. Ze presenteren en verkopen hier hun werk. Zoek je een kunstwerk of ben je gewoon nieuwsgierig naar de creativiteit? Dan is deze kunstmarkt een bezoekje waard!

Museum


5 resultaten gevonden:

c4c7b4ee-2dd7-402e-acde-13ffffe027ff_2000003965
Noord-Veluws Kunstmuseum
Nunspeet

Het Noord-Veluws Museum is een kunstmuseum en vertelt de verhalen over het ontstaan en de betekenis

Lees meer
Expositie Verscholen Dorp
Expositie Het Verscholen Dorp
Vierhouten

In De Vossenberg in Vierhouten is een expositie ingericht over Het Verscholen Dorp. Je kunt hier alt

Lees meer
Plattegrond Elspeet
Historisch Museum Elspeet
Elspeet

Museum Elspeet is een prachtig museum met veel fraaie wandfoto’s, schilderijen en enkele streekdra

Lees meer
Tom de Klerk
Kunstexposities Veluvine
NUNSPEET

Veluvine is hét culturele centrum van Nunspeet in omgeving. Ook steeds meer toeristen vinden hun we

Lees meer
Kunstvitrine Transferium
Kunstsnoer
Nunspeet

Een kunstzinnig element in Nunspeet: op vijf plekken in het centrum staan grote vitrines waarin kuns

Lees meer