Expositie Het Verscholen Dorp

Naar aanleiding van de maatregelen rondom de bestrijding van het Corona Virus is deze expositie nu in beperkte mate te bezichtigen. Informeer voor je bezoek naar de mogelijkheden.

In De Vossenberg in Vierhouten is een expositie ingericht over Het Verscholen Dorp. Je kunt hier altijd terecht om een indruk te krijgen van de geschiedenis van Het Verscholen Dorp. Het is een mooi startpunt voor een aansluitend bezoek aan de hutten diep weg gestopt in de bossen , waar je een nog beter beeld kunt krijgen van de leefomstandigheden tijdens de oorlog voor ondergedoken joden, verzetstrijders en anderen. De expositie biedt een tijdsbeeld voor jong en oud.

De Vossenberg biedt ruimte aan de expositie en tevens gelegenheid om iets te eten of te drinken. Een mooie combinatie, laagdrempelig en zeer informatief.

Tijdens de jaarlijkse herdenkingen op 4 mei (13.30 uur aan de Pasopweg en om 14.15 uur aan de Tongerenseweg ) staan we stil bij de 8 slachtoffers , na de ontdekking van de hutten . Ze zijn op brute wijze vermoord.

Voor meer informatie: info@verscholendorpvierhouten.nl 
Voor rondleidingen: rondleidingen@verscholendorpvierhouten.nl

Opdat wij niet vergeten!

Elspeterbosweg 1, 8076 RA VIERHOUTEN, NL
Vind route
Lees meer Created with Sketch.