Houtsculptuur bankje Schaapherder en Vos

Bovenop de Booneberg staat een houtscultuur-bankje, met daarin uitgehakt schaapherder Steven Doppenberg met zijn kudde. Steven was de laatste ‘echte’ schaapherder van Vierhouten en woonde in de boerderij die aan de andere kant van dit ‘Gemeenteheitje’ staat. Een schitterende vos siert het andere einde van het bankje. 

Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp, bij de restaurants en hotels die deelnemen aan het ‘Rondje Vierhouten’. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland.
Dus niet alleen het wild zwijn of edelhert maar juist ook dat schattige brutale roodborstje of die imposante schotse hooglander en het zeldzame vliegende hert. Een diversiteit aan dieren,
doordat ieder bedrijf zelf een keus heeft gemaakt welk dier die bij zijn bedrijf wil laten zien. De beelden zijn allemaal door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Lees meer Created with Sketch.