Houtsculptuur Edelhert

Het edelhert is een imposante verschijning als je die ontmoet tijdens een wandeling op de Veluwezoom. De meeste kans op een ontmoeting met het edelhert maak je in de vroege ochtend of net voor zonsondergang. Na de eland is het edelhert het grootste Europese hert en daarmee het grootste hert van ons land. Qua grootte is het edelhert te vergelijken met een paard; de schofthoogte ligt tussen de 100 en de 140 cm. Het mannetjes edelhert noemt men een ‘Hert’ en deze heeft een gewicht van 90 tot 190 kg. Het vrouwtje weegt tussen de 70 en 120 kg en noemt men een ‘Hinde’. De vacht van het edelhert is ‘s zomers roodbruin (hier komt de naam ‘roodwild’ vandaan) en ‘s winters grijsbruin. Rond Vierhouten leven vele edelherten. In de vroege herfst kun je overal het burlen horen!
De Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp, bij de restaurants en hotels die deelnemen aan het ‘Rondje Vierhouten’. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland.

Dus niet alleen het wild zwijn of edelhert maar juist ook dat schattige brutale roodborstje of die imposante schotse hooglander en het zeldzame vliegende hert. Een diversiteit aan dieren,
doordat ieder bedrijf zelf een keus heeft gemaakt welk dier die bij zijn bedrijf wil laten zien. De beelden zijn allemaal door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Elspeterbosweg 26, 8076 RC VIERHOUTEN, NL
Vind route
Website sportbedrijf De Wiltsangh
Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Maandag : 19:00 - 21:30 Dinsdag : 13:00 - 16:00 Woensdag : 13:00 - 21:00 Vrijdag : 13:00 - 21:00 Donderdag : 13:00 - 16:00 Zaterdag : 11:00 - 16:00
Lees meer Created with Sketch.