Houtsculptuur Moeflon

Moeflons zijn kleine wilde schapen. Ze zijn afkomstig van Sardinië en Corsica. Om de diversiteit aan dieren te vergroten, voerde Anton Kröller in 1921 een groep moeflons in en zette ze uit in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Inmiddels lopen ze ook buiten het park in de bossen van de Veluwe. Op nog geen tien minuten wandelen vanuit Vierhouten kon je de Veluwse Moeflons al tegenkomen. Sinds de komst van de wolf zijn er echter veel verdwenen… Je vindt het bord met de Moeflon bij Cafetaria 4Houten.

De Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp, bij de restaurants en hotels die deelnemen aan het ‘Rondje Vierhouten’. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland.
Dus niet alleen het wild zwijn of edelhert maar juist ook dat schattige brutale roodborstje of die imposante schotse hooglander en het zeldzame vliegende hert. Een diversiteit aan dieren, doordat ieder bedrijf zelf een keus heeft gemaakt welk dier die bij zijn bedrijf wil laten zien. De beelden zijn allemaal gemaakt door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Lees meer Created with Sketch.