Houtsculptuur Padden

Geen horecalocatie bij dit kunstwerk, maar een particulier initiatief; deze prachtige houten padden! Padden zijn hier met alle vennetjes en vijvers volop te vinden. In april worden de eieren in het water gelegd, in mei zijn de dikkopjes dan te zien. Als hun voorpootjes ontwikkeld zijn en de staart verdwenen is, verlaten ze het water. Dat zal zo’n beetje in juli zijn, dan trekken de kleine padjes de wijde wereld in, om doorgaans pas weer naar het geboortewater terug te keren als ze zelf geslachtsrijp zijn.
Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp, bij de restaurants en hotels die deelnemen aan het ‘Rondje Vierhouten’. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland.

Dus niet alleen het wild zwijn of edelhert maar juist ook dat schattige brutale roodborstje of die imposante schotse hooglander en het zeldzame vliegende hert. Een diversiteit aan dieren,
doordat ieder bedrijf zelf een keus heeft gemaakt welk dier die bij zijn bedrijf wil laten zien. De beelden zijn allemaal door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Lees meer Created with Sketch.