Houtsculptuur Schotse Hooglander

De Schotse Hooglander is één van de bekendste verschijningen in de Nederlandse natuur. Dit rood-bruine runderras is zelfredzaam en gemoedelijk en wordt daarom in vele natuurgebieden in Nederland ingezet.
De Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland.

De Schotse hooglander is gekozen, omdat deze prachtige koeien aan de plaggeweg in het weiland lopen. Deze imposante koeien en stieren kunnen wel tussen de 500 en 800 kilo wegen. Maar toch zien ze er schattig uit met hun lange haren en horens. Zeker als er kalfjes zijn geboren. Dit rood-bruine runderras is uitermate zelfredzaam en gemoedelijk en wordt daarom in vele natuurgebieden in Nederland ingezet. Je vindt het beeld van de Schotse Hooglander bij restaurant De Boerenschuur.

De Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp, bij de restaurants en hotels die deelnemen aan het ‘Rondje Vierhouten’. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland. Dus niet alleen het wild zwijn of edelhert maar juist ook dat schattige brutale roodborstje of die imposante schotse hooglander en het zeldzame vliegende hert. Een diversiteit aan dieren, doordat ieder bedrijf zelf een keus heeft gemaakt welk dier die bij zijn bedrijf wil laten zien. De beelden zijn allemaal gemaakt door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Elspeterbosweg 45, 8076 RA VIERHOUTEN, NL
Vind route
Dinsdag : 08:30 - 18:00 Vrijdag : 08:30 - 18:00 Zaterdag : 08:30 - 16:30
Lees meer Created with Sketch.