Houtsculptuur Wild Zwijn

De keiler, het wild zwijn mag natuurlijk niet aan de reeks beelden ontbreken. Want het is en blijft spannend, kom ik zo’n groot beest tegen in het bos met wandelen of fietsen…
Met zijn borstelige vacht, wroetsnuit en slagtanden maakt het wild zwijn toch best wel indruk. Maar dan als de biggen (frislingen) geboren zijn is het helemaal een prachtig gezicht. De kleine zwijntjes met pyjamaatjes doen ieders hart smelten, maar pas op want moeder waakt goed over haar jongen. Je vindt het de houtsculptuur van het wilde zwijn bij Restaurant de Novice.
De Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft de afgelopen jaren prachtige banken en schitterende houten dierenbeelden laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp, bij de restaurants en hotels die deelnemen aan het ‘Rondje Vierhouten’. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken. De houten beelden in Vierhouten zijn zo gekozen, dat je de dieren hier ook daadwerkelijk kunt tegenkomen. En dat hoeft niet in het bos te zijn, maar dat kan natuurlijk ook in het weiland. Dus niet alleen het wild zwijn of edelhert maar juist ook dat schattige brutale roodborstje of die imposante schotse hooglander en het zeldzame vliegende hert. Een diversiteit aan dieren, doordat ieder bedrijf zelf een keus heeft gemaakt welk dier die bij zijn bedrijf wil laten zien. De beelden zijn allemaal door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Lees meer Created with Sketch.