Ommetje ‘Over Velden en Kampen’ 13 km

Over Velden en Kampen is een wandeling van 13 kilometer door het mooie dorp Elspeet, dwars over de hei en langs oude akkers. ‘Veld’ is een oude benaming voor heide. Elspeters werden door Nunspeters ‘overveldsen’ genoemd: je moest eerst over de hei voordat je in Elspeet was. Kamp is het oude woord voor akker of boerenerf. Veel straten en boerderijen in deze omgeving hebben een naam die eindigt op ‘kamp’. Het dorp Elspeet wordt in 1227 al genoemd. Vaststaat dat dit gebied in de prehistorie al bewoond was. De grafheuvels zijn daarvan oude getuigen. Je gaat het zien… veel wandelplezier. Het is mogelijk om deze route te combineren met de wandeling ”t Kuierpoadje’ (5 Km).

Het wandelpad loopt over terrein waar wild beschutting vindt. Om de dieren niet te verstoren en om verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden niet toegestaan.

Betreden op eigen risico: De route komt over particulier terrein. De eigenaren hebben toestemming gegeven om over hun land te gaan. Zij vertrouwen erop dat je geen afval achterlaat en hun eigendom respecteert.

Lees meer Created with Sketch.