Wildarena Hemellootjes

In de bossen bij Vierhouten staat de Wildarena Hemellootjes. Een plek die alles heeft om wild te zien, een wildakker, beschutting, ruimte en rust. Vanuit deze wildobservatiepost heb je een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar edelherten, wilde zwijnen, moeflons, reeën en damherten zich graag laten zien. Daarmee is dit de enige observatiepost op de Veluwe waar je deze vijf wilde dieren kunt zien. De Wildarena is alleen onder begeleiding van de boswachter van Staatsbosbeheer te bezoeken.
Na een korte inleiding, onder het genot van een kopje koffie/thee, wandel je onder leiding van de boswachter vanuit het dorp Vierhouten naar het bos. Via een spannend, donker en slingerend pad kom je bij deze unieke plek waar je zo stil mogelijk plaats zult nemen op de bankjes. Je verblijft hier ruim een uur, in de hoop de wilde dieren te bespieden. Als de zon onder is, wandel je gezamenlijk weer terug.
Vanuit de wildobservatiepost heb je een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar de edelherten, wilde zwijnen en moeflons zich graag laten zien. Daarmee is dit een plek die alle ingrediënten heeft om wild te zien. Een wildakker, beschutting, water en rust.
Tip: draag niet ritselende, donker kleding, geen parfums en neem een verrekijker mee. Honden zijn op deze excursie niet toegestaan. Deze excursie duurt ongeveer 2,5 uur en is niet geschikt voor minder-validen en kinderen onder de 10 jaar.

Elspeterbosweg 1, 8076 RA VIERHOUTEN, NL
Vind route
Lees meer Created with Sketch.