Meimaand Fietsmaand

Ga er op uit tijdens de Meimaand Fietsmaand!

meimaand-fietsmaandIedereen krijgt in mei weer zin om er op uit te gaan.
Hoe kan dat beter dan met de fiets?
Je ziet meer, beleeft alles veel bewuster, ruikt de natuur en voelt de buitenlucht! Ook dit jaar maken wij iets speciaals van de Meimaand Fietsmaand! Wij doen dat in samenwerking met Nunspeet Beweegt.Op 1 mei is de spectaculaire aftrap van het programma in Nunspeet. Er staat een leuke Samen op de Fiets-tocht op het programma; kijk in onze agenda voor meer informatie.
De hele maand mei zullen er weer fietsevenementen zijn; daarnaast kun je bij de VVV’s terecht voor nieuwe fietsroutes. Zo komt er een speciale route in het teken van Rien Poortvliet; wiens kunstwerken vanaf juni in het Noord-Veluws Museum te bewonderen zullen zijn.
Ook kun je de Nunspeet Memorial Tour fietsen en is er aandacht voor meer bewegen met de Fietsbingo. Maak ook kennis met de Hanzestories Fietsroute en ga virtueel op pad met jonkheer Julius!

Verschillende themaroutes

Er worden voor de Meimaand Fietsmaand weer een aantal speciale routes gelanceerd, waarbij we dit keer inspelen op de tentoonstelling van Rien Poortvliet, het Hanzejaar en het leuke gezonde activiteiten rond Nunspeet:

Schilderachtige Veluweroute

Een nieuwe route die je mee zal nemen door de diverse landschappen waar Rien Poortvliet zijn inspiratie vond. Denk aan het boerenleven, plekken waar zwijnen leven, de Leuvenumse Beek en het Willemsbos. Erg leuk om dit alles door zijn ogen te bekijken!

Hanzestories: van stadsbestuur tot smokkelbuur

Vanuit Nunspeet kun je op pad voor deze route van 45 km; je kruipt in de huid van Hanzeheer Julius en beleeft een leuk interactief avontuur tijdens het fietsen van deze route, die via een webapp gevolgd kan worden. Ben je klaar om de poorten naar de fascinerende wereld van de Hanze te openen?

Nunspeet Memorial Tour

Deze route neemt je mee door de indrukwekkende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ontdek de crashsites, de plek waar belangrijk droppings plaats vonden en bezoek natuurlijk het Verscholen Dorp. In 2024-2025 is het alweer 80 jaar geleden dat deze oorlog eindigde, een mooi moment voor het fietsen van deze route.

Fietsbingo

Hou jij van fietsen, lekker bewegen en een spelletjeselement? Dan hebben wij een leuke route voor jou, waarbij je van alles ontdekt in onze prachtige omgeving.

Download hier het gratis Bonnenboekje Meimaand Fietsmaand!

Hele maand activiteiten

De gehele maand mei zijn er allerlei activiteiten die in het teken van fietsen staan. Wij zetten ze hier even voor jou op een rijtje:

Klaar voor het nieuwe fietsseizoen

Ook bij de Uit de Kunst VVV kantoren zijn we klaar voor het nieuwe fietsseizoen. Alle recente fietskaarten zijn weer ruim op voorraad en het assortiment fietsroutes is steeds uitgebreider. Zo kunnen fietsliefhebbers ook dit jaar weer goed de weg vinden. Liefhebbers van kunstgeschiedenis kunnen de ‘Uit de Kunstroute‘ fietsen, waarbij verschillende interessante plekken waar in het verleden kunstenaars actief zijn geweest worden bezocht. Nieuwe fiets(accessoires) nodig? Kijk op onze pagina fietsen voor alle aanbieders.

Poster en hashtag

Wil je helpen deze fietsmaand te promoten? Download dan hier de poster en hang ‘m op! Overig beeldmateriaal is onderaan deze pagina te vinden en mag vrij gebruikt worden voor promotie van de Meimaand Fietsmaand.Organiseer jij iets leuks of doe je mee aan de Meimaand Fietsmaand? Deel je foto’s dan met de hashtag #meimaandfietsmaandnunspeet!

Beeldmateriaal Meimaand Fietsmaand:

Foto’s: Nunspeet uit de Kunst/ Yvonne Kruithof
Uitsluitend te gebruiken voor de promotie van de Meimaand Fietsmaand