Eibertjeszomermarkten in Nunspeet

Deze zomer kan het weer: genieten op de Eibertjeszomermarkten in Nunspeet! Maar liefst zes dinsdagen, van 12 juli tot en met 16 augustus, zal het centrum van Nunspeet bruisen van gezelligheid. Ben je op zoek naar kramen vol moois, heerlijke streekproducten, bijzondere sieraden en nog veel meer? Kom dan tussen 10.00 en 18.00 uur struinen […]

Deze zomer kan het weer: genieten op de Eibertjeszomermarkten in Nunspeet!
Maar liefst zes dinsdagen, van 12 juli tot en met 16 augustus, zal het centrum van Nunspeet bruisen van gezelligheid. Ben je op zoek naar kramen vol moois, heerlijke streekproducten, bijzondere sieraden en nog veel meer? Kom dan tussen 10.00 en 18.00 uur struinen op de Eibertjeszomermarkten. Op een aantal bijzondere plekken tref je Nunspeetse kunstenaars met gevarieerde werken, die ook te koop zijn. Ook voor kinderen is er echt van alles te beleven, daarnaast kunnen zij zelf creatief aan de slag. Overal door het centrum vind je daarnaast gezellige terrasjes voor een heerlijke pauze!

Artistieke inslag

De Eibertjeszomermarkten zijn net anders dan andere braderieën en hebben een duidelijk Nunspeets karakter. Door te kiezen voor een nieuwe samenwerking en bijzondere aanvullende activiteiten zijn de NOS (Nunspeet Onderneemt Samen) en Nunspeet uit de Kunst een andere koers ingeslagen. Op deze van oudsher druk bezochte markten kun je nu dus een iets andere sfeer en invulling verwachten. Belangrijk is ook het aanbod van de Nunspeetse ondernemers zelf; zij hebben natuurlijk al veel moois te bieden wat perfect samengaat met deze braderie. De uitstraling van Nunspeet als kunstenaarsdorp krijgt vorm doordat op verschillende plekken kunstenaars aan het werk zullen zijn met allerlei verschillende vormen van kunst. In voorgaande jaren was er al ‘Kunst in de tuin’, nu ook ‘Kunst bij de kerk’! Je kunt hier niet alleen kijken, ook kan er kunst gekocht worden en kunnen kinderen zelf een mooi draaischilderij maken tegen een kleine vergoeding.

Volop vertier

Ben je na een uurtje marktbezoek toe aan een pauze? Strijk dan neer op één van de vele terrasjes. Door het hele centrum is er gelegenheid hiervan te genieten. Ook zullen op diverse plekken oliebollen, poffertjes, suikerspinnen en ijs te verkrijgen zijn.
Op het Marktplein is allerlei vermaak mogelijk met o.a. de fonteinen en de reuzenspellen. Ook kunnen kinderen hier tegen betaling eendjes vangen, touwtje trekken, prijsjes schieten, zich laten schminken en een leuke haarveer laten zetten. Kinderen kunnen gratis skelteren bij de skelterbaan en gratis spelletjes spelen zoals vier op een rij, spons gooien, ringwerpen, krijten en een ballon blaas spel doen. Verder zal er een gezellige DJ op de het marktplein staan die voor een ieder wat wils draait.

Ook voor een muzikale noot wordt gezorgd door Canto Felice.
Op de Harderwijkerweg kun je lekker springen op de trampoline (tegen betaling) en is een leuke verrassingsact te vinden. Op de Stationslaan is een kinderdraaimolen te vinden en kun je glittertattoos laten zetten. Ook komen hier heerlijke foodtrucks te staan.

Gek op puzzelen? Haal dan bij VVV Nunspeet de rebus en los deze op, de vragen en aanwijzingen vind je door het centrum heen. Als je goed je best hebt gedaan verdien je een lekker ijsje.

Nog enkele plekken vrij

Ben jij ondernemer en lijkt het je leuk ook op deze markt te staan? Meld je dan snel aan op de site van Zeldzaam Mooi; er zijn nog enkele plekken vrij! Ook enkele standwerkers zijn van harte welkom op deze markt, neem ook hiervoor contact op met Zeldzaam Mooi.
Kom je naar de Eibertjeszomermarkt? Houd er dan rekening mee dat het centrum deels is afgesloten en dat het deze dinsdagen druk is in het centrum van Nunspeet, dus kom zoveel mogelijk met de trein of de fiets, of parkeer bij het transferium.