Leuke actie samen met Noord-Veluws Museum!

Duik in de kunstgeschiedenis van Nunspeet met deze combi-deal! Ontvang de Uit de Kunst fietsroute en het boekje ‘Jan van Vuuren en de Veluwe’ samen voor maar € 5,-.

Combideal uit de Kunst-fietsroute & ‘Jan van Vuuren en de Veluwe’

Ben je geïnteresseerd in Nunspeet en kunstgeschiedenis of liefhebber van Jan van Vuuren? Wil je graag eens meer weten over het verleden van Nunspeet als kunstenaarsdorp? Kom dan nu naar het VVV kantoor van Nunspeet uit de Kunst of naar het Noord-Veluws Museum en ontvang voor slechts € 5,00 zowel de Uit de Kunst Fietsroute als het leuke boekje ‘Jan van Vuuren en de Veluwe’.

Jan van Vuuren

Jan van Vuuren woonde bijna 40 jaar op de Veluwe. Hij werd in 1871 in Molenaarsgraaf geboren en volgde lessen bij een Dordrechtse kunstschilder en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werd vooral bekend met zijn olieverfschilderijen van Veluwse landschappen en stadsgezichten van het stadje Elburg en had een impressionistische stijl. In 1891 kreeg hij de Academieprijs. Hij werkte en woonde op vele plekken, maar in 1903 vestigde hij zich definitief in Nunspeet. In Nunspeet maakte hij deel uit van de Kunstkring Nunspeet, waar hij contact had met Jos Lussenburg, Arthur Briët, Frans Huysmans en Edzard Koning. Hij overleed in 1941; in het Noord-Veluws Museum zijn een aantal van zijn werken te zien. Hij woonde onder andere aan de Enkweg en aan de Stationslaan. Zien waar hij woonde? Met de Uit de Kunst fietsroute kom je langs zijn voormalige woning!

Uit de Kunst fietsroute

Een reis naar het kunstenaarsverleden van Nunspeet, dat is de Uit de Kunst fietsroute! Maar… ook zien waar de kunstenaars door geïnspireerd raakten en nog steeds raken. Je ziet vele voormalige huizen, pensions en ateliers waar deze kunstenaars gewoond en gewerkt hebben, maar ook andere bijzondere plekjes en gebouwen én natuurlijk heel veel mooie landschappen. Onderweg lees je van alles over de bekendste kunstenaars die in de gemeente Nunspeet hebben geleefd. Het rijk geïllustreerde boekje zorgt ervoor dat de geschiedenis echt gaat leven. Je kunt met gemak een dag uittrekken voor de fietsroute, want de totale lengte is 45 kilometer. De route gaat door alle vier de kernen van onze gemeente. Met een gezellige koffie-, lunch- of theestop maak je er een leuk dagje uit van.

Combinatiedeal museum