Extra activiteiten rond Rien Poortvliet

Er zijn diverse activiteiten in de gemeente Nunspeet die mooi aansluiten bij de expositie ‘Rien Poortvliet, tekenend verteller’, dit tot 9 december in het Noord-Veluws Museum te zien is

Een jaar vol leuke activiteiten in het teken van Rien Poortvliet

Met de geweldige expositie ‘Rien Poortvliet, tekenend verteller’, die tot 9 december in het Noord-Veluws Museum te zien is, heeft Nunspeet een bijzondere en aantrekkelijke parel in haar gemeente. Aanleiding voor veel leuke activiteiten die hier mooi bij aansluiten.

Kabouterspeurtocht bij Bezoekerscentrum Nunspeet

Voorkant kaboutergeheimenAls je aan kabouters denkt, denk je aan Bezoekerscentrum Nunspeet, waar sinds lange tijd kaboutertjes wonen. Niet alleen in de kelder woonden deze sinds jaar en dag; ook in het bos zijn deze te vinden én konden kinderen al verkleed als kabouter op pad.
Deze speurtocht staat nu helemaal in het teken van Rien Poortvliet is daarmee extra bijzonder. Met een speciaal boekje vol schattige plaatjes en kabouterweetjes kun je op pad gaan, en zul je een echte kabouterexpert worden. Sinds kort is dit boekje ook in het Duits beschikbaar!
Volg vanaf het museum de kaboutertjes op de stoep en je komt zo bij het Bezoekerscentrum.
Lees hier meer over het superleuke Rien Poortvliet Kabouterpad!

Fiets de ‘Schilderachtige Veluweroute’ langs Kunstpanelen in de natuur

bord das rien poortvliet in landschapDat Rien Poortvliet inspiratie vond in de natuur en dan in het bijzonder op de Veluwe is geen geheim. Sommige van zijn werken zouden zomaar rond Nunspeet gemaakt kunnen zijn… Het is een magische ervaring om op zoek te gaan naar zijn inspiratieplekken. Dit kan door middel van het fietsen van de Schilderachtige Veluwe route; een prachtige route van 44 km die verkrijgbaar is bij VVV Nunspeet, VVV Elspeet en VVV Hulshorst. Extra gaaf zijn de grote panelen langs de route, waardoor zijn kunst en de inspirerende natuur extra gaan leven. Wil je dit ook ontdekken? Kom langs voor deze prachtige route, deze is voor slechts € 2,00 verkrijgbaar.

Presentatie ‘De vossen hebben holen’ in Vierhouten

Moeflon uit boek RPWoensdag 31 juli kon er genoten worden van een bijzondere presentatie in het Dorpshuis in Vierhouten. Titel van de lezing was ‘De vossen hebben holen’ naar het gelijknamige boek van Rien Poortvliet. Met een mooie opkomst van een kleine 50 bezoekers en enthousiaste reacties  was dit een groot succes. Het evenement werd georganiseerd door Nunspeet uit de Kunst samen met de Dorpsvereniging Vierhouten.
De presentatie werd gegeven door Jan Huttinga, die bijna 40 jaar faunabeheerder is geweest bij Kroondomein Het Loo. Jan liet unieke beelden zien van flora en fauna en weet enorm veel te vertellen over de ‘kroonjuwelen‘ van dit gebied. De reacties nadien waren lovend; mede met dank aan de Dorpsvereniging Vierhouten die ook de inwendige mens goed heeft verzorgd.

Jan Huttinga & Rien Poortvliet; nogmaals in museum

Boek en folder Rien PoortvlietIn het Noord-Veluws museum is tot 9 december de te bewonderen, een mooie aanleiding voor een lezing naar aanleiding van een van zijn boeken. Extra bijzonder is dat Jan Huttinga Rien Poortvliet ook persoonlijk heeft gekend. Rien is juist een tekenend verteller uit het verleden en Jan Huttinga en verteller in het heden die erg op sfeer en kleuren let bij het maken van zijn beelden. Vandaar dat Nunspeet uit de Kunst de verbinding heeft gelegd met de beelden uit het boek ‘De vossen hebben holen’ en de prachtige sfeervolle natuuropnames van Jan, een prachtige combinatie.
In het Noord Veluws museum, waar de schilderijen van Rien Poortvliet te bewonderen zijn, wordt op 17 oktober deze lezing door Jan Huttinga nogmaals vertoond, lees hier meer.

Kabouterwagen in museumtuin, museumwinkel vol souvenirs

Kabouterhuisje-tuin-museumIn de museumtuin staat een prachtige pipowagen speciaal voor alle jeugdige (en wat grotere) bezoekers. Het is een sprookjesachtige plek, helemaal in het teken van Rien Poortvliet, waar getekend kan worden en waar een film over Rien Poortvliet wordt vertoond. Neem dus zeker ook je kinderen mee naar de tentoonstelling van Rien Poortvliet! Een mooie manier om kinderen, die Rien Poortvliet vaak niet kennen, enthousiast te maken over kunst. In het museum is tevens een erg leuke winkel waar allerhande Rien Poortvliet souvenirs te koop zijn; een lust voor het oog. Ook is hier een prachtig boek te koop; ‘Was getekend, Rien Poortvliet’ met een samenvatting van zijn illustraties.

Veluwse Fietsdagen

Folders Veluwse Fietsdagen 2024Last but not least in dit rijtje: in september organiseert Nunspeet uit de Kunst samen met collega VVV-kantoren de Veluwse Fietsdagen. De route die hiervoor ontwikkeld wordt staat wederom in het teken van Rien Poortvliet en zal naar plekken gaan waar hij een bijzondere band mee had. Een van de plekken is het Aardhuis. Een jachtslot, verscholen in de bossen bij Apeldoorn. Je kunt er tegenwoordig iets eten en drinken en genieten van de koninklijke inrichting. Je geniet tijdens de Veluwse Fietsdagen van leuke aanbiedingen en bezienswaardigheden onderweg. Als je drie dagen mee fietst kun je ook starten bij de buurgemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk en Putten. Lees hier alles over de Veluwse Fietsdagen!

Blijf slapen in sfeer!

arrangement VennendalKom je van ver, wil je alle tijd nemen voor je bezoek en wil je je helemaal onderdompelen in de sfeer van Rien Poortvliet? Boek dan het superleuke arrangement ‘De villa pronkt met Poortvliet’ bij Villa Vennendal!
Geniet van een ‘kabouterbiertje’, bezoek aan de prachtige expositie bij het museum en twee overnachtingen inclusief halfpension en de heerlijke faciliteiten bij Villa Vennendal!
Het arrangement is te boeken t/m 30 september 2024.