Feestelijke Sinterklaasintocht in Nunspeet

De Sinterklaasintocht in Nunspeet op zaterdag 19 november was een gezellige gebeurtenis met veel Pieten en kinderen. De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagde intocht.

Het was een groot feest tijdens de Sinterklaasintocht in Nunspeet, die afgelopen zaterdag plaatsvond!

Vergezeld door maar liefst 75 van zijn Pieten arriveerde Sint in Nunspeet, waar hij vanuit de Stationslaan een mooie ronde door het dorp maakte. Kinderen langs de weg konden genieten van de kunstjes, grappen en grollen van de vele pieten, die zelf ook heel blij leken te zijn om eindelijk weer in Nunspeet te zijn. Doordat Sinterklaas te voet was, was er alle ruimte en tijd voor een handje of het overhandigen van een tekening, iets wat zeer gewaardeerd werd.

Na een tocht langs de winkels kwam Sint met zijn gezelschap aan op de Markt, waar burgemeester Blom en een marktplein vol met zingende kinderen al op hem wachtten. Wat een feest! Na wat mooie woorden van de burgemeester werd er weer fijn verder gezongen en gedanst, en tot slot konden kinderen op het podium nog op de foto met Sinterklaas. Daarna vertok de Sint naar de Roskam, waar hij heerlijk kon gaan uitrusten van alle drukte. Hij heeft hier alle kinderen uitgezwaaid vanaf het balkon en daarmee was de intocht afgelopen.

De organisatie, Nunspeet Onderneemt Samen met ondersteuning van Nunspeet uit de Kunst, kijkt tevreden terug en is enorm dankbaar voor de bijdragen van onze sponsoren alle hulp van vrijwilligers en verkeersregelaars. Hier een kleine impressie:

Voor wie nog niet genoeg kan krijgen van Sinterklaas en zijn Pieten: bij Veluvine zijn een aantal leuke voorstellingen te zien op 30 november tijdens ‘Het feest van Sinterklaas‘. De eerste twee voorstellingen zijn inmiddels vol, voor de voorstelling van 16.00 uur zijn nog kaartjes te verkrijgen.
Op 26 november kun je bij het Binnenhof zien hoe Sinterklaas wakker wordt, als je tenminste hard zingt… Lever snel je kleurplaat in bij de Plus en zorg dat je erbij bent!
Ook goed om te weten: je kunt bij veel winkels een mooie kleurplaat ophalen; als je deze zo mooi mogelijk hebt ingekleurd kun je deze in de brievenbus bij de Roskam doen; wie weet wordt jij door Sinterklaas zelf gebeld…