Herdenkingsjaar van start!

Het programma 2019-2020 ter ere van het Herdenkingsjaar 75 jaar bevrijding is gisteravond gepresenteerd aan de pers en andere belangstellenden. Vanaf heden is dit programma ook te zien op o.a. de website van Nunspeet uit de kunst! Er zullen het komende jaar vele ludieke evenementen plaats gaan vinden om uitgebreid stil te staan bij het […]

Onthulling ProgrammaHet programma 2019-2020 ter ere van het Herdenkingsjaar 75 jaar bevrijding is gisteravond gepresenteerd aan de pers en andere belangstellenden. Vanaf heden is dit programma ook te zien op o.a. de website van Nunspeet uit de kunst! Er zullen het komende jaar vele ludieke evenementen plaats gaan vinden om uitgebreid stil te staan bij het feit dat wij al 75 jaar van onze vrijheid genieten. Denk daarbij aan voorstellingen, wandeltochten, herdenkingen, kunstuitingen en exposities. Veel bijzondere verhalen beleef je met het fietsen van de nieuwe Nunspeet Memorial Tour, deze is gisteren door voorzitter Dick van Hemmen overhandigd aan de wethouder en gratis te downloaden op de pagina Nunspeet herdenkt 75 jaar bevrijding, waar je ook alle andere informatie vindt!

Voorjaar staat bol van activiteiten

Komende zaterdag is de aftrap met de Hans Blankenberg Memorial tour, een indrukwekkende tocht waarbij deze dappere jongeman herdacht wordt. In oktober staat onder andere de herdenking van het Joodse werkkamp de Bruine Enk en van de ontdekking van het Verscholen Dorp op het programma, waarna dit jaar nog de Poppy of Remembrance day zal plaatsvinden en er een speciale editie van de Mothoek zal verschijnen. Volgend voorjaar wordt de eigenlijke bevrijding van Nunspeet, dit was op 19 april, groots gevierd. Maart, april en mei staan bol van de activiteiten. Houd de website van de gemeente en van Nunspeet uit de kunst in de gaten voor het laatste nieuws!